Οι ερωτήσεις που κάνουμε στη Google ξεπερνούν πλέον κάθε φαντασία
Πού να ξέρει η Google αν είσαι καλός στο κρεβάτι;

Απ’ ότι φαίνεται, τον τελευταίο καιρό οι ερωτήσεις που κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου στη google, έχουν ξεφύγει κατά πολύ απ’ αυτό που θα περιμέναμε.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Guardian, οι ερωτήσεις χρηστών στη google περιλαμβάνουν πλέον ένα σωρό ανησυχίες υπερβατικές, ανησυχίες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα, ερωτήσεις για την ύπαρξη ή μη εξωγήινων πλασμάτων και άλλα πολλά τέτοια.

Μάλιστα, φαίνεται πως πλέον οι κορυφαίες 25 ερωτήσεις, που κάνουμε στη google, χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

1. Συνωμοσίες, όπως “Ποιος πυροβόλησε τον Kennedy;” ή “O Donald Trump ‘μαγείρεψε’ τα αποτελέσματα των εκλογών;”

2. Επιθυμίες για επίτευξη παγκόσμιας επιτυχίας, όπως “Θα γίνω ποτέ πλούσιος; ή “Ποιοι θα είναι οι τυχεροί αυριανοί αριθμοί των λαχειοφόρων αγορών;”

3. Ερωτήσεις προσωπικού άγχους, όπως “Με συμπαθούν οι άνθρωποι;” ή “Είμαι καλός στο κρεβάτι;”

4. Υπερβατική περιέργεια και αγωνία για ζητήματα ύπαρξης, του τύπου: “Ποιο είναι το νόημα της ζωής;” ή “Υπάρχει Θεός;”

Αντιμετωπίζουμε τη Google σαν “ιέρεια”, σα “μάντισσα” που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά του κόσμου και θα ξεδιαλύνει τα εκάστοτε προβλήματά μας, λες και είναι η Πυθία στο Μαντείο των Δελφών, που θα μασήσει φύλα δάφνης και θα μας δώσει το χρησμό για το μέλλον που μας περιμένει. 

Κάνοντας “κατάχρηση” της χρηστικότητας και της εύκολης πρόσβασης που μας παρέχει πλέον το διαδίκτυο, ξεχνάμε ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια μηχανή αναζήτησης, για μια τεχνολογική μηχανή παροχής υπηρεσιών, που είναι προγραμματισμένη να μας δίνει ένα πεπερασμένο αριθμό απαντήσεων και να μας διευκολύνει στα καθημερινά, χρηστικά πράγματα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πλέον σπεύδουμε στη google για να πάρουμε απαντήσεις και άμεση ικανοποίηση στα ερωτήματα μας, τα οποία όμως εκείνη δεν μπορεί να απαντήσει, γιατί, ως πολυεθνική τεχνολογική εταιρία, μπορεί να μας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα κωδικοποιημένα, μετρήσιμα, με “μαθηματικούς” όρους, του τύπου: “Πότε έγινε η μάχη του Βατερλώ” ή “Που μπορώ να βρω έναν οικονομικό καναπέ” ή “Ποιος είπε ότι η γη γυρίζει;”.

Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, ακόμα και η google έχει περιορισμένες ικανότητες και δεν είναι παντογνώστρια, για να μπορεί να μας “ανακουφίσει” απ’ τις πιο βαθιές ανησυχίες και τα μυστήρια της ζωής πάνω στον πλανήτη, όπως αυτά του άδειου σύμπαντος, του θανάτου, της ύπαρξης ή ανυπαρξίας μιας υπερβατικής δύναμης, που ονομάζουμε “Θεό”.

Επομένως, τα αποτελέσματα της αναζήτησης που βγάζει η google, μπορούν να μας φανούν χρήσιμα, μόνο εάν περιλαμβάνουν μια σαφή ερώτηση, αν αποτελούν δηλαδή την αρχή και όχι το τελικό στάδιο της πνευματικής μας αναζήτησης.

Η google μπορεί να μας παραπέμψει σε σχετικούς διαδικτυακούς τόπους, για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Στη wikipedia του Βουδισμού, σε κάποιο φόρουμ ανταλλαγής χριστιανικών ιδεών ή κάτι παρόμοιο.

Δε μπορεί όμως η Google, σε καμία περίπτωση να ξέρει αν ο Τραμπ μαγείρεψε τις εκλογές ή αν υπάρχει θεός πάνω απ’ τα κεφάλια μας ή αν αρέσουμε στους ανθρώπους γύρω μας.

Ακόμα και να ήξερε κάτι τέτοιο, ενδεχομένως δε θα μπορούσε να μας το αποκρύψει, όσο και να ήθελε.

Δες κι αυτό: Ποιος πιστεύεις ότι θα εμφανιστεί αν πατήσεις τη λέξη «idiot» στη Google;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;