Η ομάδα του Beat απαντά στις ερωτήσεις του neolaia.gr! #Digitized18
Η Λαμπρινή Ζάμπου, η Κατερίνα Μηλιαράκη και ο Παύλο Αλίκο, με αφορμή το workshop που θα πραγματοποιήσουν στο Digitized18, το μεγαλύτερο συνέδριο για Digital Design που γίνεται στην Αθήνα, στις 23-24-25 Νοεμβρίου, μιλούν στο neolaia.gr!

Τo #Digitized18, το ετήσιο γεγονός που εδώ και καιρό έχει αναγνωριστεί ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης για το κοινό του ψηφιακού σχεδιασμού και της δημιουργικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η φετινή όγδοη έκδοση του Digitized, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μήνα Νοέμβριο (δυο μήνες αργότερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει, δηλαδή) και περιλαμβάνει εργαστήρια, συνέδριο και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Μάθε περισσότερα εδώ!

Η ομάδα του Beat, η Λαμπρινή, η Κατερίνα και ο Παύλο μας έδωσαν -με αφορμή το #Digitized18 – την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που τώρα σκέφτεται να ασχοληθεί με το digital design αλλά δεν ξέρει από που να ξεκινήσει;

Να σηκώσει τα μανίκια και να αρχίσει δουλειά! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι χαρτί, μολύβι, έναν υπολογιστή, πολλή όρεξη και υπομονή. Μάθε, ψάξε tutorials και online courses, βρες τα κατάλληλα εργαλεία και μάθε πώς δουλεύουν. Κάνε συνεχώς research, αφιέρωσε χρόνο στο Behance και στο Dribbble ώστε να πάρεις inspiration. Άρχισε να παρατηρείς το interface και τα interactions των αγαπημένων σου apps, μη μένεις στα βασικά, κάνε τον εαυτό σου advanced user. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άρθρα για τις αποφάσεις που παίρνεις κατά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας εφαρμογής, είτε είναι web είτε mobile. Μπορείς να διαβάσεις για τη συμπεριφορά των χρηστών σου σε αντίστοιχα περιβάλλοντα και εφαρμογές για να μπορείς να τους κάνεις όσο πιο εύκολη την περιήγηση τους μέσα σ ́αυτές. Τέλος το πιο σημαντικό κομμάτι, practice και feedback. Σχεδίασε κάτι δικό σου, δείξε τη δουλειά σου, πάρε feedback και δούλεψε τις αδυναμίες σου. Να θυμάσαι η δουλειά μας είναι 10% θεωρία, 90% εξάσκηση. Το digital design είναι το παρόν και το μέλλον, το βλέπεις, το ζεις κάθε μέρα, σκέφτεσαι ήδη σαν digital designer κι ας μην το ξέρεις.

Εσείς πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο αντικείμενο και ποια ήταν η πορεία σας μέχρι την Beat;

“Η πρώτη μου επαφή με σχεδιασμό εφαρμογών ήταν όταν μπήκα σε μία start-up ομάδα όσο ήμουν ακόμα φοιτήτρια. Ήταν πολύ διαφορετικό από αυτά που έκανα καθημερινά στη σχολή μέχρι τότε, κι είχε τις προοπτικές ενός τελικού προϊόντος που κάποιος θα χρησιμοποιούσε, πόσο μάλλον κι αν του έλυνε ένα καθημερινό πρόβλημα (η εφαρμογή που προσπαθούσαμε να αναπτύξουμε αφορούσε τη μετακίνηση με τα ΜΜΜ στην πόλη, τον καιρό που δεν υπήρχαν ούτε φωτεινοί πίνακες, ούτε εφαρμογές του οασα). Συνέχισα να σχεδιάζω websites κι εφαρμογές ως εργαζόμενη σε διαφημιστική εταιρεία αλλά και ως freelancer αργότερα. Σημαντικό επίσης σημείο ήταν όταν, δουλεύοντας σε analytics agency, καθημερινά μελετούσα την εμπειρία των χρηστών μέσα σε ήδη υπάρχοντα websites ή εφαρμογές που είχα σχεδιάσει και μπορούσα να βγάλω συμπεράσματα και να αλλάξω-βελτιώσω κομμάτια του προϊόντος. Το πόσο αλληλένδετη δηλαδή ήταν η ψυχολογία του τελικού χρήστη με αυτό που έβλεπε ήταν ένας λόγος που με έκανε να θέλω να ασχοληθώ ακόμα περισσότερο με το user experience. To Beat είναι ένας χώρος εργασίας που μπορώ να μάθω και να αναπτύξω τα skills μου σαν designer, συνεργαζόμενη με τόσους αξιόλογους engineers.” Λαμπρινή

“Τελείωσα κλασικές σπουδές graphic design με ειδικότητα στην εικονογράφηση. Η επαφή μου με το ανιτκείμενο έγινε αμέσως αφού πήρα το πτυχίο μου και ξεκίνησα να δουλεύω στο digital advertising. Αριχκά ως digital designer στη The Newtons Laboratory και στη συνέχεια ως web designer στην Ogilvy One Worldwide Athens.” Κατερίνα

“Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να φτιάξει κάτι. Είχα το μικρόβιο της δημιουργικότητας απο μικρός. Ώσπου μια μέρα κάπου στα 18 κατέβασα το φότοσοπ και είχα πλέον τον τρόπο να δίνω “ζωή” σ’αυτά που έχω στο μυαλό μου. Graphic design στην αρχή, αργότερα illustrations (χρησιμοποιώντας Illustrator) και μετέπειτα UI/UX design. Άρχισα λοιπόν σιγά σιγά να χτίζω το portfolio μου μέχρι που μου έγινε μια πρόταση να κάνω μια 3μηνη πρακτική στην Another Circus. Στην Another Circus κατάλαβα πλέον πως το design είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωήμου. Μετέπειτα συνέχισα την πορεία μου στην Tripsta ως web designer όπου και έμεινα για έναν χρόνο. Όσο ήμουν στην Tripsta συνέχισα παράλληλα να εξελίξω το portfolio μου με μια σταθερή στροφή προς το mobile design, ώσπου και έναν χρόνο μετά ήρθε η πρόταση απ’την Beat.” Παύλος

Βλέπουμε οτι εργάζεστε με νέα εργαλεία όπως το Sketch, το Abstract και άλλα. Πως συνεχίζετε να ενημερώνεστε και πως επιλέγετε τα εργαλεία σας ως designers;

Ενημερωνόμαστε συνεχώς για καινούρια tools που κυκλοφορούν από design websites, forums και άρθρα και συζητάμε με την ευρύτερη κοινότητα των designers κι όχι μόνο με την ομάδας εντός του Beat, έτσι ώστε να δίνουμε ο ένας στον άλλον ουσιαστικό feedback. Θέλουμε όλοι να πάμε ένα βήμα παραπέρα, δε μένουμε στατικοί, οπότε δοκιμάζουμε καινούρια εργαλεία από όταν είναι ακόμα σε αρχική έκδοση για να δούμε αν εξυπηρετούν το process της δουλειάς μας. Αν τα πλεονεκτήματα είναι τόσο πολλά, τότε το να μείνουμε προσκολλημένοι σε ένα εργαλείο απλά λόγω συνήθειας θα ήταν λάθος.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο workshop σας και γιατί θα τους προτείνατε να το παρακολουθήσουν;

Το Sketch είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολύ μεγάλο μέρος της design κοινότητας σε όλο τον κόσμο. Η ευκολία στη χρήση του αλλά και οι δυνατότητες του σου λύνουν τα χέρια και σου επιτρέπουν να κάνεις focus στο design. Το workshop είναι για όποιον θέλει να μάθει πώς μπορεί να παραδίδει γρήγορα και αποτελεσματικά ένα digital product, χωρίς να χάνει χρόνο στο process. Μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε. Είτε είναι designer που μέχρι τώρα χρησιμοποιεί καποιο άλλο εργαλείο και θέλει να δοκιμάσει το Sketch, είτε είναι καποιος που δεν τα πάει καλά με τα tutorials και προτιμάει να μάθει με καφέ και παρέα, είτε καποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το design αλλά τον εξιτάρει, ή ακόμα κι η μαμά ενός designer που θέλει να δει τι σημαίνει “το παιδί μου είναι designer και σχεδιάζει εφαρμογές”.

Τι είναι αυτό που λειτουργεί ως έμπνευση για την ομάδα σας και ποιο θα λέγατε ότι είναι ο μεγαλύτερός σας στόχος για το μέλλον;

Το product είναι κάτι ζωντανό, κάθε μέρα δουλεύεις πάνω σε μια νέα ανάγκη, αναζητώντας την πιο αποτελεσματική λύση για τους χρήστες. Είναι ωραίο να δουλεύεις για να κάνεις μια μεγάλη ιδέα πραγματικότητα. Να οραματίζεσαι τον κόσμο στον οποίο θέλεις να ζήσεις και να σχεδιάζεις-δημιουργείς το μέλλον της αστικής μετακίνησης. Πόσο μάλλον όταν συνεργάζεσαι με ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενό τους και μοιράζεστε ιδέες και βιώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;