5 φυσικοί τρόποι για να ξεκουράζεσαι μετά από μια δύσκολη μέρα
Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σε βοηθήσουν!

Κουραζόμαστε πολύ μέσα στην ημέρα μας… Κάτι η σχολή, κάτι η δουλειά, το διάβασμα και οι λοιπές υποχρεώσεις μας γεμίζουν άγχος και στρες με αποτέλεσμα να είμαστε ψυχικά και σωματικά καταβεβλημένοι.

Η κούραση μπορεί να προέρχεται από πολλούς παράγοντες, αλλά σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς, το άγχος μπορεί να μας κουράσει τόσο πολύ ψυχικά που μπορεί να νιώθουμε ότι έχουμε κάνει δουλειά ενός μήνα ενώ στην πραγματικότητα δουλέψαμε μόνο 5 μέρες.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ξεκουράζεσαι και είναι τελείως φυσικοί. Σε βοηθούν τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

1.Xαμομήλι.

Το χαμομήλι έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και μπορεί να μας ηρεμήσει πολύ. Μια έρευνα του Journal of Advanced Nursing είχε δείξει πως οι γυναίκες που καταναλώνουν δυο κούπες ζεστό χαμομήλι ξεκουράζονται πιο εύκολα, κοιμούνται πιο εύκολα και δεν είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

2.Διαλογισμός.

Δεν είναι τυχαίο που βλέπεις όλους τους yogi να έχουν μια χαλαρή διάθεση και να χαμογελούν με στα πάντα. Ο διαλογισμός ξεκουράζει τον εγκέφαλο και βοηθά το νευρικό σύστημα να χαλαρώσει.

3.Γυμναστική.

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η γυμναστική σε βοηθά να ξεκουράζεσαι καλύτερα. Μπορεί να φαίνεται κουραστική διαδικασία, αλλά μόλις αρχίζεις να γυμνάζεσαι αλλάζει η διάθεση σου και το σώμα σου νιώθει διαφορετικά. Άσε, που κοιμάσαι καλύτερα μετά από μια καλή γυμναστική.

4.Κλασική μουσική.

Η κλασική μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ηρεμία και τη χαλαρή διάθεση ενώ οι ήχοι που δημιουργούνται από τα βιολιά και το πιάνο μπορούν να σε χαλαρώσουν και να σε πάρει αμέσως ο ύπνος.

5.Μασάζ.

Δεν χρειάζεσαι κάποιον για να σε βοηθήσει. Πάρε την αγαπημένη σου κρέμα, ακούμπησε στον καναπέ σου και ξεκίνα να κάνει μασάζ με κυκλικές κινήσεις μασάζ στον αυχένα σου. Έπειτα, κάνε μασάζ στους κροτάφους σου και στις πατούσες σου. Είναι τα σημεία-«κλειδιά» για να ξεκουραστείς αμέσως.

Δες και αυτό: Πώς βελτιώνεται η μνήμη μου; Με τις κατάλληλες τροφές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2 
  
 0