Τα πιο trendy φυτά για το σπίτι του 2018 είναι αυτά!

Από neolaia.gr Team 11 Νοεμβρίου 2018

Για να γίνει ο εσωτερικός χώρος πιο φρέσκος και "ζωντανός" απο ποτέ!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι υπέροχα, όταν συνδυάζονται με αρμονικό τρόπο και ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού!

Πλέον, με τη βοήθεια και τη διάδοση ιδεών απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εμπνεύσεις για τη διακόσμηση «χτυπάνε κόκκινο», αφού ένα σωρό τροπικά φυτά που πριν δεν είχαμε σκεφτεί, τώρα εισέρχονται και κοσμούν τα ελληνικά σπίτια!

Υπόψιν πάντα, ότι όλα τα τροπικά φυτά χρειάζονται υγρασία, συχνό ψέκασμα με νερό και υγρή λίπανση κάθε 15 ημέρες περίπου. Το χειμώνα τα τροπικά φυτά θέλουν λιγότερο συχνή λίπανση και νερό, ενώ κανένα απ’ αυτά δεν αντέχει να ζήσει σε κρύο περιβάλλον.

Μην ξεχνάμε, πως τα φυτά, όλα τα φυτά, είναι οργανισμοί που ζουν και αναπνέουν, όπως εμείς, οπότε σε κάθε περίπτωση, απαιτούν φροντίδα και σωστή διαχείριση!

Ας δούμε κάποια απο τα πιο trendy και όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου για το 2018:

  1. Αλοκασία Polly (Πανέμορφο φυτό που θέλει αραιό πότισμα κάθε 15-20 μέρες και φωτεινό περιβάλλον)

 

2. Φίκος Lyrata ( Φανταστικό φυτό και ταιριάζει απόλυτα σε πιο μίνιμαλ ύφος χώρου. Εύκολο στη φροντίδα του, θέλει άμεσο φως, κατά προτίμηση μπροστά σε παράθυρο, συχνό ψέκασμα στα φύλλα και υγρή λίπανση)

3. Αράλια (Εξίσου εύκολο φυτό που χρειάζεται πολύ φως, συχνό πότισμα και χώμα που στραγγίζει καλά. Το καλοκαίρι μπορεί να ζήσει στο μπαλκόνι, σε σκιά)

4. Δράκαινα (Υπέροχο τροπικό φυτό απ’ τη Μαδαγασκάρη, διακριτικό και ταιριάζει παντού! Δε χρειάζεται τόσο μεγάλη περιποίηση, όσο να βρίσκεται σε περιβάλλον με θερμοκρασία δωματίου και πότισμα με μικρή ποσότητα νερού για να διατηρηθεί έτσι για χρόνια σε καλή κατάσταση)

5. Πιλέα ( Χρειάζεται αρκετό φως, αλλά μακριά απο ηλιακές ακτίνες, πότισμα μόλις στεγνώσει το χώμα και περιβάλλον υγρασίας)

Δες κι αυτό: Πώς μπορεί ένα φυτό να μειώσει το άγχος σου;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486