Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στο χώρο που εργαζόμαστε;
Κάποια λάθη "σαμποτάρουν" τη διάθεση και την απόδοσή μας!

Μπορεί στην προσωπική σου ζωή, η αυτοπεποίθηση να παραμένει το ατού που σε χαρακτηρίζει!

Ωστόσο, πόση αυτοπεποίθηση θεωρείς ότι έχεις στο εργασιακό σου περιβάλλον; Στο γραφείο ή την υπηρεσία, όπου περνάς καθημερινά αρκετές ώρες της ζωής σου;

Αν διστάζεις για οποιοδήποτε λόγο να να εκφράζεσαι περισσότερο ή κάτι σε “σαμποτάρει” τελοσπάντων απ’ το να νιώθεις ασφάλεια, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν σίγουρα αρκετά χρήσιμες!

Μην ξεχνάς πως η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί της επιτυχίας, αλλά και της καλής διάθεσης σε ένα χώρο, όπου εργάζονται πολλά και διαφορετικά, μεταξύ τους, άτομα!

  1. Δέξου την ανατροφοδότηση

Ένα πολύ σημαντικό βήμα στο να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι αρχικά να καταφέρεις να “αγκαλιάσεις” ακόμα και την αρνητική κριτική, το feedback που σου δίνουν οι γύρω σου! Δες το σαν εποικοδομητική κριτική, γιατί πραγματικά κανένας μας δεν είναι τέλειος! Το να είσαι ανοιχτός στις παρατηρήσεις των άλλων σε καθιστά και πιο ώριμο, αλλά σε βοηθά ταυτόχρονα να εξελίσσεσαι και να αναδιαμορφώνεσαι συνέχεια!

2. Εκφράσου με όποιο τρόπο μπορείς

Το να κλείνεσαι στον εαυτό σου δεν καταλήγει πουθενά και το μόνο που καταφέρνει είναι να σε αποδυναμώνει μέρα με τη μέρα, συσσωρεύοντάς σου νεύρα, απωθημένο θυμό και αίσθηση μοναξιάς! Δεν είσαι μόνος σου, όμως, και πρέπει να ξέρεις πως οι άλλοι είναι εκεί να ακούσουν τις ανησυχίες σου! Αν εκφραστείς και εμπιστευτείς κάποιον απο το χώρο εργασίας σου, θα διαπιστώσεις πως η διαπροσωπική αποτελεσματικότητα μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς ακόμα και στις επαγγελματικές σου επιδόσεις! Η επαφή με τους ανθρώπους είναι πάντα θεραπευτική!

3. Μη “μειώνεις” τον ίδιο σου τον εαυτό

Πρέπει να σταματήσουμε να αυτο-υπονομευόμαστε! Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου, το χρόνο σου και τις ατομικές σου ικανότητες! Το να μιλάς στον εαυτό σου ή να σκέφτεσαι για σένα λες και είσαι κατώτερος απο τους άλλους, είναι ό,τι χειρότερο για την αυτοπεποίθησή σου! Αν δεν εμπιστευτείς τις δυνατότητές σου, τότε ποιος απο το γραφείο θα το κάνει για σένα; Αξίζεις πολλά! Απλά πρέπει να μάθεις να το ανακαλύπτεις μόνος σου, χωρίς να περιμένεις μονίμως τη θετική εντύπωση και κριτική απ’ τους έξω!

4. Μη φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου

Όπως και οι άλλοι παίρνουν το θάρρος και εκφράζουν με αυτοπεποίθηση την απόψή τους για σένα, για τη δουλειά που έκανες ή για μια ιδέα σου, ακριβώς το ίδιο μπορείς και έχεις δικαίωμα να κάνεις κι εσύ! Μη διστάσεις, μη ντραπείς να εκφράσεις αυτό που βλέπεις ή αυτό που νιώθεις για τους άλλους, διότι, σε ότι αφορά τα επαγγελματικά tasks, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψιν τη γνώμη των άλλων! Μόνο έτσι βελτιωνόμαστε και βλέπουμε τα λάθη μας πολύ συχνά! Μια οπτική απ’ έξω είναι περισσότερο χρήσιμη απ’ ότι νομίζεις!

Δες κι αυτό: 10 Συνηθισμένα λάθη που κάνεις σε μια συνέντευξη εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;