10+1 κάκιστες ταινίες που έγιναν cult, ο λόγος αγνοείται
Σε φάση είναι τόσο κακές που είναι καλές

Υπάρχουν ταινίες και ταινίες… Ταινίες “κλασικές” (Godfather, Casablanca), ταινίες εποχής (Όσα παίρνει ο Άνεμος, Οι Άθλιοι, Περηφάνεια και Προκατάληψη), ταινίες που προκάλεσαν με την καινοτομία τους και επικρίθηκαν σφοδρά μέχρι να τύχουν κάποιας κοινωνικής αποδοχής (“Λολίτα”), Χολιγουντιανές φαρσοκωμωδίες, ταινίες τρόμου, δραματικές ταινίες and the list goes on..

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες κακές ταινίες, πολύ χειρότερες απ’ όσο μπορεί να διανοηθεί το μέσο, αθώο κινηματογραφικό μυαλό.

Ορισμένες ταινίες, λοιπόν, είναι τόσο κακές, από πολλές απόψεις (κινηματογράφηση, σενάριο, διάλογοι), που σε κάνουν αυθόρμητα να γελάσεις, ακόμα και αν δεν είχες τέτοια πρόθεση αρχικά. 

Οι συντελεστές τέτοιου είδους ταινιών, απ’ την άλλη, θεώρησαν ίσως πως δημιουργούν μια “καλή ταινία” (ή απλά είχαν κάποιο σχετικό budget, οπότε αποφάσισαν να τρολάρουν), πράγμα που, ως θεατές, μας δημιουργεί μια αστεία σύγχυση και τελικά μας διασκεδάζει, με έναν τρόπο που μόνο μια κακή ταινία θα μπορούσε.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες απ’ τις πιο κακές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου, οι οποίες (για κάποιο λόγο) μετατράπηκαν, από ένα περιορισμένο κινηματογραφικό κοινό, σε “καλτ” θέαμα.

1. “The Room”, (2003)

Tommy Wiseau, κυρίες και κύριοι, σε σκηνοθεσία, παραγωγή, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο, υπογράφοντας την (ενδεχομένως) καλύτερη-χειρότερη ταινία του 21ου αιώνα, “The Room”.

Στην ταινία, ο Γουαζό υποδύεται τον Τζόνι, έναν επιτυχημένο τραπεζικό υπάλληλο, που ζει ευτυχισμένα με την αρραβωνιστικιά του, Λίσα, μέχρι που εκείνη τον βαριέται μια μέρα και τον απατάει με τον κολλητό του, Μαρκ. Από εκείνη τη στιγμή, όλα θ΄αλλάξουν για τη ζωή του Τζόνι, το ίδιο θα συμβεί και με τη συνείδησή σου, αφού, άπαξ και δεις την ταινία, δεν την ξε-βλέπεις με τίποτα.

Όπως αναφέρεται σε κριτική της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch, παρότι πρόκειται για μια από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών, στην πραγματικότητα το “The Room” αποτελεί μια σαρδόνια κωμωδία για τις πολιτικές του σεξ στην εποχή του τρόμου. (Κλάμα)

Όπως και να’χει, το να μετατρέπεις το όνομά σου σε φαινόμενο από εκεί που δεν σε είχε ξανά ακούσει κανείς και ποτέ, είναι τουλάχιστον τίμιο. Αυτό ακριβώς έκανε ο Γουαζό.

2. “Zaat”, (1971)

Ένας τρελός επιστήμονας μεταμορφώνεται σε.. υδάτινο δολοφόνο και καταφέρνει το απίστευτο: Μόλις 2.5/10 στο IMDB, δηλαδή μιλάμε για πολύ underrated καλτίλα.

3. “Samurai Cop”, (1991)

Οι Joe και Frank είναι δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας, οι οποίοι πρέπει με κάθε τρόπο, να σταματήσουν τους δράστες της Katana, μιας διαβόητης συμμορίας που αποτελείται αποστάτες της Yakuza και έχει απ’ όλα τα καλά παιδιά.. σαδιστές και βίαιους δολοφόνους, που θέλουν να κάνουν κουμάντο στο ναρκεμπόριο του Λος Άντζελες.

4. “Disaster Movie”, (2008)

5. “Troll 2”, (1990)

6. “Manos: The Hands of Fate”, (1966)
7. “Miami Connection”, (1987)
8. “Double Down”, (2005)

9. “Cool Cat Saves The Kids”, (2015)
Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
10. “Plan 9 From Outer Space”, (1959)

Με τη βούλα της «χειρότερης ταινίας που δημιουργήθηκε ποτέ», σύμφωνα με κριτικούς και φορείς του σινεμά, η ταινία του Ed Wood γύρισε την πλάτη σε κάθε κινηματογραφική σύμβαση κι αξιοπρέπεια, παρουσιάζοντας ένα απόλυτα σουρεάλ μείγμα κάκιστων ερμηνειών, σκηνοθετικής τρασίλας και υπερπληθώρας αρχειακού υλικού, που βρήκε ο Wood από τον αγαπημένο του ηθοποιό, Bela Lugosi, χρησιμοποιώντας το στα περισσότερα πλάνα του Plan 9 From Outer Space.

Έχοντας στα χέρια του μερικά βουβά πλάνα του Bela Lugosi, ο Ed Wood έφερε στη μεγάλη οθόνη μια ούλτρα κακή αναπαράσταση εξωγήινης εισβολής, που, όμοιά της, δεν έχουμε δει καμία, αφού, μετά από οκτώ αποτυχημένες εξωγήινες απόπειρες κατάκτησης της Γης, το σενάριο καταλήγει σε… ανάσταση των νεκρών.

+1 BONUS:

Trash Humpers

Το Trash Humpers είναι ακόμη μια ταινία του Korine Harmony (“Kids”, “Spring Breakers”, “Gummo”) που φοβόμαστε να δούμε ολόκληρη μην πάει και τρελαθούμε τελείως.

Μωρέ λες; 

Σου αρέσουν οι κακές ταινίες; Δες τι δείχνει αυτό για την ευφυία σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;