Αυτοί οι λόγοι θα σε κάνουν να ξεκινήσεις τρέξιμο απο ΣΗΜΕΡΑ!
Αν βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου δε θα το μετανιώσεις με τίποτα!

Αν το γυμναστήριο σε “πνίγει” με τον αφόρητα πολύ κόσμο και τους συνεχώς κατειλημμένους διαδρόμους του, αν σου προκαλεί τρομερή πλήξη και σου επιβαρύνει την τσέπη οικονομικά… no worries, δεν έγινε και τίποτα, μη βιαστείς να παραιτηθείς!

Υπάρχει ένας τρόπος, σχεδόν αλάνθαστος, ο οποίος επιδρά ευεργετικά τόσο σε ψυχική όσο και σε σωματική ευεξία:

Τρέξιμο βέβαια!

Ας δούμε όμως 5 λόγους, για τους οποίους αξίζει πραγματικά να βάλουμε το τρέξιμο, σαν γυμναστική, στην καθημερινή μας ζωή!

  1. Δεν κοστίζει τίποτα

Ούτε μηνιαίες συνδρομές απαιτεί, ούτε ειδικό εξοπλισμό, ούτε τίποτα με λίγα λόγια, εκτός απο λίγη καλή διάθεση! Το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο, σε ένα πάρκο στη γειτονιά μας, στον Εθνικό Κήπο, σε μια πλατεία, το μόνο που απαιτεί είναι να δέσεις τα κορδόνια των αθλητικών σου παπουτσιών, να φορέσεις την άνετη φόρμα σου και να μη ξεχάσεις τα ακουστικά σου, για να ακούς όσο τρέχεις τα κομμάτια που σ’ αρέσουν και σε κινητοποιούν, ώστε να τρέξεις χιλιόμετρα! Το τρέξιμο μπορεί να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια με σχεδόν μηδενικό κόστος, η οποία θα σε ανταμείψει σωματικά, αλλά θα σε ανακουφίσει και οικονομικά!

2. Είναι “αγχολυτικό”

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, το τρέξιμο είναι ένας ιδανικός τρόπος ψυχικής εκτόνωσης αλλά και άμεσης μείωσης του άγχους που ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας. Ξεκίνα τρέξιμο και θα δεις πως θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις για λίγο απ’ τις καταστάσεις που σε στρεσάρουν υπερβολικά και θα απολαύσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου, στον οποίο κανείς άλλος δε θα έχει δικαίωμα να παρέμβει για να σε απασχολήσει, δημιουργώντας σου στρες! Το jogging βοηθά να “αδειάσεις” το μυαλό σου απ’ τα προβλήματα της καθημερινότητας και να “φορτίσεις” τις μπαταρίες σου. Το τρέξιμο είναι ένας καταπληκτικός μηχανισμός άμυνας απέναντι στα στρεσογόνα ερεθίσματα, που θα σε βοηθήσει να επηρεάζεσαι λιγότερο απο πιεστικές και αγχωτικές καταστάσεις, ενώ θα συμβάλλει άμεσα στο να απελευθερώσεις το θυμό σου και να μείνεις για λίγη ώρα μόνος, έτσι ώστε να μπορέσεις να ακούσεις τον εαυτό σου και τις εσωτερικές σου φωνές, τις οποίες “επισκιάζει” η πιεστική ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας.

3. Επίτευξη μακροζωίας

Η άσκηση κάνει καλό στην υγεία και το ξέρουμε πολύ καλά! Το τρέξιμο, αλλά και το περπάτημα βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνοντας τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύοντας το κυκλοφορικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με γρηγορότερους ρυθμούς και επομένως βελτιώνεται. Το τρέξιμο βελτιώνει τη λειτουργία των αγγείων, με αποτέλεσμα να “ρίχνει” τη χοληστερίνη, ενώ παράλληλα η απώλεια βάρους και η σωματική άσκηση βοηθούν τα άτομα που έχουν υψηλή πίεση. Συνολικά, το τρέξιμο και το περπάτημα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας του ανοσοποιητικού συστήματος, αφού ενδυναμώνουν τον οργανισμό.

4. Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής

Αν η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού έχει πάρει την κάτω βόλτα, ή έχει χάσει εν μέρει τη “σπίθα” που είχε στην αρχή, το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό! Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες που τρέχουν συστηματικά έχουν σεξουαλικές επιδόσεις αντρών πέντε χρόνια νεότερων. Ενώ με τη σωστή διατροφή και τη διακοπή του τσιγάρου, ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 χρόνια. Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ξεκινήσει κάποιος τρέξιμο, αλλά και γιατί όχι, να ξεκινήσουν και οι δύο μαζί παρέα! Τα ζευγάρια που τρέχουν μαζί, όχι μόνο μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, αλλά καταφέρνουν να βελτιώνουν την σεξουαλική τους ζωή, διότι αποκτούν αυτοπεποίθηση απ’ το τρέξιμο, πιο υγιή εικόνα σώματος, αλλά και ερωτική διάθεση μετά από μια απο κοινού διαδρομή. Αντί να είστε μόνο ζευγάρι, γιατί να μην είστε και (συν)-δρομείς;

5. Απώλεια βάρους

Το τρέξιμο είναι ένα είδος άσκησης που κάνει καλό σε ολόκληρο το σώμα, με αποτέλεσμα να γυμνάζονται τα πάντα στο κορμί σου! Είναι απο τους πιο αποδοτικούς τρόπους για απώλεια βάρους, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό και ενδυναμώνοντας τα πόδια αλλά και τους κοιλιακούς. Τρέχοντας, χάνεις και αρκετές θερμίδες και ενδυναμώνεις το σώμα σου! Πόσο μάλλον, αν ακολουθήσεις μία διαδρομή που έχει μικρές ανηφόρες και κατηφόρες για ποικιλία στην κίνηση, θα ενεργοποιήσεις διαφορετικές μυικές ομάδες! Το τρέξιμο και σε γυμνάζει άμεσα, αλλά θα δεις σίγουρα αποτελέσματα και στην απώλεια σωματικού βάρους!

Δες κι αυτό: 10 σημαντικοί λόγοι για να σηκωθείς από τον καναπέ και να ξεκινήσεις αμέσως γυμναστική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;