5 μοντέρνα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που προκαλούν δέος!
Η μοντέρνα αρχιτεκτονική στο απόγειό της!

Οι αρχιτέκτονες της μοντέρνας εποχής, προσφέρουν εξαιρετικά δείγματα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τα οποία κατασκευάζονται για να “φιλοξενήσουν” τη σύγχρονη τέχνη και τις δημιουργικές προσπάθειες των καλλιτεχνών!

Το αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής κάποιων κτηρίων είναι απλά καθηλωτικό και μας δημιουργεί μια αίσθηση δέους και υπεροχής, με την πρώτη ματιά!

Τα παρακάτω αρχιτεκτονικά κτήρια κατάφεραν να “αιχμαλωτίσουν” το βλέμμα του θεατή, είτε πρόκειται για γνώστη πάνω στη μοντέρνα αρχιτεκτονική αισθητική, είτε απλώς για φιλότεχνο παρατηρητή!

  1. Tate Modern στο Λονδίνο

Το Tate Modern εγκαινιάστηκε 18 χρόνια πριν και αποτελεί ακόμα και σήμερα το μουσείο που καταμετρά τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως, με πάνω απο 5.000.000 επισκέπτες το χρόνο! Ο υπέροχος αυτός “ναός” σύγχρονης τέχνης στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Bankside, το οποίο έπαψε τη λειτουργία του απο το 1981.

2. Ο “Λούβρος” του Άμπου Ντάμπι

Πρόκειται για το πρώτο «παγκόσμιο» μουσείο που ιδρύθηκε ποτέ ισλαμική χώρα και το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις το Νοέμβριο του 2017. Το κτίριο αυτό αποτελεί υπόδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής και βρίσκεται στο “Νησί της Ευτυχίας” (Saadiyat), στο κέντρο μιας τουριστικής περιοχής στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. To κτίριο αυτό σχεδιάστηκε απο τον κορυφαίο Γάλλο αρχιτέκτονα, Ζαν Νουβέλ.

3. Μουσείο Dali στη Φλόριντα

Το μουσειακό κτίριο του Salvador Dalí στο Σεντ Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Καταλανού σουρρεαλιστή ζωγράφου, εκτός Ευρώπης. Η επιβλητική γυάλινη είσοδος του μουσείου, γνωστή και ως “Enigma”, ξεπερνάει σε ύψος τα 20 μέτρα και δημιουργεί μια αίσθηση υπερμοντέρνας μεγαλειότητας και αισθητικής “υπερβολής”.

4. Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ΙCA) στη Βιρτζίνια

Το νέο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης του Πανεπιστημίου της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και αποδίδεται στην αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα του Steven Holl. Το ICA πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γκαλερί και καφέ μπαρ, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα αμφιθέατρο 240 θέσεων για προβολές ταινιών και διαλέξεις και θα λειτουργεί ως εργαστήρι κατασκευών.

5. Πράσινοι Πύργοι της Nanjing στην Κίνα

Το αρχιτεκτονικό αυτό “στολίδι” αποδίδεται στον σύγχρονο Ιταλό αρχιτέκτονα, Stefano Boeri. Το ταλέντο του αρχιτέκτονα κατάφερε να φτάσει το 2018 μέχρι την Κίνα, όπου το εν λόγω κτίριο με τους πράσινους πύργους της Nanjing θα αποτελέσει ουσιαστικά το πρώτο “κάθετο δάσος” της Κίνας.

Δες κι αυτό: Ζάχα Χαντίντ: 10 μοναδικά κτίρια που έχει σχεδιάσει η γυναίκα θρύλος (photos)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 0