Δύο νέοι Έλληνες ιστιοπλόοι στο Red Bull Foiling Generation World Final!
Ένα παγκόσμιο line-up με τους καλύτερους νέους ιστιοπλόους από 16 χώρες και 5 ηπείρους ετοιμάζεται για το Red Bull Foiling Generation World Final από τις 9-11 Νοεμβρίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας για νέα ταλέντα. Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι, ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Foiling Generation σηκώνει πανιά για 32 ανερχόμενους ιστιοπλόους από 16 χώρες, οι οποίοι θα παρακολουθούνται στενά από κυνηγούς ταλέντων και επαγγελματίες προπονητές, προκειμένου να δοθεί η σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, δύο νέοι Έλληνες αθλητές, ο Δημήτρης Τάσσιος και Τέλης Αθανασόπουλος Υοgo καλούνται να αποδείξουν ότι το μέλλον τους ανήκει. Το ελληνικό πλήρωμα επιλέχθηκε από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη, στο πλαίσιο του #passtherudder, που διοργανώνουν από το 2017. Πρόκειται για ένα 3ήμερο workshop -το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στη γενέτειρα τους, τη Θεσσαλονίκη- για επιλεγμένους νέους ιστιοπλόους, προερχόμενους από διάφορες κατηγορίες σκαφών, με σκοπό την εξοικείωση τους με σκάφη catamaran (Formula18 & Tornado).

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες παρακολουθήσαν θεωρητικά sessions και βίωσαν την ιστιοπλοΐα σε πραγματικές συνθήκες, μέσω αγώνων προσομοίωσης. Το πλήρωμα των Τάσσιου και Αθανασόπουλου Yogo ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις και τελικά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation στο Μαϊάμι. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσει ο Κώστας Τριγκώνης.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε οι πρώτοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε μια ανωτάτου επιπέδου διοργάνωση, όπως το Red Bull Foiling Generation και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να φέρουμε ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας» δηλώνει ο Δημήτρης Τάσσιος.

Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation, αποτελούνται από πληρώματα 2 ατόμων και θα αγωνιστούν με το πρωτοποριακό Flying Phantom, ένα εξαιρετικό καταμαράν, που αγγίζει ταχύτητες έως και 40 μίλια / ώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες, θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά και συμβουλές από τους ζωντανούς θρύλους, Hans-Peter Steinacher και Roman Hagara, από τους οποίους ξεκίνησε αυτή η διοργάνωση.

Στόχος τους είναι, μέσω του Red Bull Foiling Generation, να “δώσουν φτερά” σε ταλαντούχους ιστιοπλόους ηλικίας 16-20 ετών και να τους εισάγουν στη φιλοσοφία και τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Αμερικής.

«Δημιουργήσαμε αυτή τη διοργάνωση, προκειμένου να δώσουμε σε ταλαντούχους νεαρούς ιστιοπλόους , τα απαραίτητα εφόδια για να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα. Γι’ αυτό επιλέξαμε το Flying Phantom, το οποίο είναι το ταχύτερο σκάφος της κατηγορίας του», υποστηρίζει ο Steinacher.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο Red Bull Foiling Generation World Final είναι:

Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;