Συνέντευξη για δουλειά: Πώς να απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις-παγίδα;

Από neolaia.gr Team 8 Νοεμβρίου 2018

Κάνε την επόμενη συνέντευξη για δουλεια... παιχνιδάκι!

Η επόμενη συνέντευξη για δουλειά θα στεφθεί με επιτυχία, αρκεί να έχεις κάποια πράγματα στο νου σου.

Μια από τις αγχωτικές διαδικασίες που περνάμε στη ζωή μας είναι εκείνη η άτιμη, συνέντευξη για δουλειά. Αλλά, έτσι πάει οπότε το δεχόμαστε.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης θα κληθείς να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις και κάποιες κρύβουν μικρές παγίδες.

Αυτές είναι τρεις σκληρές ερωτήσεις που σου γίνουν και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος!

1.Τι μισθό θέλεις να παίρνεις;

Μια ερώτηση-παγίδα, στην οποία, πολλοί δε δίνουν βάση αλλά εκείνη τη στιγμή ο υπεύθυνος σε τσεκάρει. Φρόντισε να γνωρίζεις που πας και μην έχεις τρελές απαιτήσεις όταν το βιογραφικό σου είναι ισάξιων αυτών. Μίλα με χαλαρό ύφος και απάντησε ένα ποσό με το οποίο θα ήσουν ικανοποιημένος για αρχή. Δεν είναι κακό, αρκεί να μην φανείς αλαζόνας.

2.Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Μια ερώτηση που δεν περιμένει σχεδόν κανείς! Πολλοί υπεύθυνοι εταιρειών κάνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση για να δουν το σκεπτικό σου και αν έχεις σκοπό να αφήσεις τη δουλειά την οποία σου προτείνουν για κάτι άλλο. Εσύ μπορείς να μιλήσεις με γενικούς όρους και να μη δώσεις όλες τις πληροφορίες που έχεις για το μέλλον σου.

3.Πότε θέλεις να ξεκινήσεις;

Άλλη μια ερώτηση-παγίδα που σίγουρα σου φαίνεται απλή αλλά δεν είναι. Η συγκεκριμένη ερώτηση φανερώνει τη διάθεση του εργοδότη να σου δώσει τη θέση αλλά θέλει να τσεκάρει εσένα και τη διαθεσιμότητα σου. Αν εσύ έχεις κανονίσει να πας και σε άλλες συνεντεύξεις ή να αρνηθείς τελικά την πρόταση που θα σου γίνει, εκείνος θέλει να το ξέρει. Οπότε, αν δε θέλεις τελικά τη δουλειά, θα είσαι ειλικρινής και θα πεις την αλήθεια. Αλλιώς, αν αισθάνεσαι έτοιμος, θα απαντήσεις πως είσαι στη διάθεση του. Απλά και εύκολα.

Δες και αυτό: Συνέντευξη για δουλειά: Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις για να εντυπωσιάσεις!