Νέο συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι μαθητές!
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές σε νέο συλλαλητήριο.

Οι μαθητές και οι φοιτητές της χώρας αντιδρούν έντονα ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας. Την τελευταία εβδομάδα, είδαμε μεγάλες κινητοποιήσεις από τους μαθητές και τους φοιτητές, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Στις 29 Οκτωβρίου , έδωσαν το παρόν στο Υπουργείο Παιδείας, όπου κατάφεραν να μπουν και να μιλήσουν με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου και να εκφράσουν ανοιχτά τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στο νομοσχέδιο.

Για μια ακόμη φορά ετοιμάζουν κινητοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι μαζικές μαθητικές πορείες που κάναμε στις 29 Οκτώβρη δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός μεγάλου δίκαιου αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Απόδειξη για αυτό είναι πως ήδη με αποφάσεις από Γενικές Συνελεύσεις σχολείων, 15μελών, 5μελών, Συντονιστικών Επιτροπών είναι σε εξέλιξη πολλές αγωνιστικές δράσεις. Πορείες σε δήμους, περιφέρειες, διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συναυλίες, κλεισίματα δρόμων, ραντεβού για συντονιστικά και ίδρυση νέων ακόμα περισσότερων συντονιστικών επιτροπών σε δήμους, γειτονιές και πόλεις είναι κάποια μόνο από όσα οργανώνονται και πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κάθε μέρα τα δίκαια αιτήματά μας φτάνουν σε ακόμα περισσότερους συμμαθητές μας με στόχο να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει.

Παρασκευή 9 Νοέμβρη καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή, 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας σε μια νέα συντονισμένη δράση με στόχο να ενωθεί ξανά η φωνή μας και να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαια αιτήματά μας!

Συγκεκριμένα καλούμε:

  • τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν δυναμικά το “παρών” στην κινητοποίηση, 12.00, στο υπουργείο Παιδείας.
  • τα 15μελή, 5μελή και οι Συντονιστικές Επιτροπές της υπόλοιπης Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις στήριξης της δράσης στέλνοντας μαθητές – αντιπροσώπους τους στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;