Δώρο Χριστουγέννων 2018: Τι δικαιούνται οι άνεργοι του ΟΑΕΔ;

Από neolaia.gr Team 6 Νοεμβρίου 2018

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Δώρο Χριστουγέννων 2018!

Το Δώρο Χριστουγέννων 2018 είναι το επίδομα- ανάσα που χορηγείται κάθε χρόνο σε εργαζόμενους, για την περίοδο των εορτών, προς στήριξη χιλιάδων νοικοκυριών. Φυσικά και οι άνεργοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα λάβουν το Δώρο.

Παρακάτω θα βρεις λοιπόν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το Δώρο Χριστουγέννων 2018. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψιν ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Όσον αφορά τους ανέργους του ΟΑΕΔ:

Όσοι άνεργοι δικαιούνται επίδομα του ΟΑΕΔ,  δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων από τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486