Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Άνοιξε τις πόρτες του κι φοιτητές... δε χωράνε!
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ήταν μια καλή ιδέα, που προς το παρόν, κάπου σκαλώνει!

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όταν ακόμα ήταν απλά μια ιδέα στα χαρτιά, ήταν παράλληλα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Μια συνένωση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά, που θα παρείχε πανεπιστημιακό τίτλο στους αποφοίτους του.

Φαίνεται όμως, πως από το να γίνει η ιδέα -το σχέδιο- πραγματικότητα έπρεπε να γίνουν περισσότερες, πιο αναλυτικές εκτιμήσεις όλων των παραμέτρων, ώστε να μην προκύψουν τα προβλήματα που προέκυψαν εντέλει, ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του.

Οι δυσκολίες, πολλές. Αίθουσες που να μπορούν να φιλοξενήσουν τους φοιτητές που έρχονται στη σχολή για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, δεν υπάρχουν, έλλειψη ενημέρωσης και άγνοια σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα του κάθε τμήματος, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των καθηγητών είναι ένα… δύσκολο έργο.

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επικοινώνησε με το neolaia.gr και μας περιέγραψε την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Μας είπε χαρακτηριστικά: “Ενώ “υποτίθεται” έχουμε ξεκινήσει τα μαθήματα εδώ και δύο εβδομάδες, δυστυχώς ακόμα περιμένουμε στα περισσότερα μαθήματα να έρθει καθηγητής που όμως δεν υπάρχει… Κι αν υπάρξει, στοιβαζόμαστε ή μας διδάσκουν κατά βάρδιες γιατί δε χωράμε στις αίθουσες”.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι φοιτητές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμα την εγγραφή τους στο τμήμα που πέρασαν, δεν έχουν δηλώσει τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν, δεν έχουν κάνει την σχετική αίτηση για τα βιβλία τους στο σύστημα “Εύδοξος” και δεν έχουν παραλάβει καν τα πάσο τους, προκειμένου να μπορούν να προμηθεύονται μειωμένα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται στους πρωτοετείς… Και οι σπουδαστές από μεγαλύτερα έτη έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα. Τα νέα προγράμματα σπουδών προβλέπουν μαθήματα διαφορετικής “φύσης” από την αρχική τους επιλογή, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν ποια θα είναι τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, βάσει του νέου πανεπιστημιακού πτυχίου που θα λάβουν, τα οποία ακόμα δεν έχουν οριστεί.

Το συμπέρασμα είναι πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συνένωσε 42 τμήματα και κατευθύνσεις, ο αριθμός των εισακτέων τριπλασιάστηκε, σε κάποια μαθήματα πρέπει να συνυπάρξουν 300 ή και 400 φοιτητές στην ίδια αίθουσα, χωρίς να υπάρχουν στα κτίρια αίθουσες που να χωρούν τόσους ανθρώπους. Άρα μήπως η απόφαση να τεθεί σε λειτουργία ένα νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι παράμετροι, χωρίς να έχουν επιλυθεί βασικά θέματα, ήταν βιαστική και επιπόλαιη;

Τόσα άτομα κουράστηκαν για να περάσουν στη σχολή τους και τώρα αντικρίζουν το αβέβαιο μέλλον της “δωρεάν” ελληνικής παιδείας. Welcome to the jungle!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;