Δεν είναι μόνο το junk food... Αυτά τα φαγητά είναι ΕΞΙΣΟΥ ακατάλληλα για βράδυ!
Το βράδυ η λιγούρα "χτυπάει κόκκινο"... αλλά θέλει προσοχή!

Πέρα απο το πρωινό, που είναι αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεύμα της μέρας, το βραδινό γεύμα είναι επίσης απαραίτητο, αφού πρόκειται ουσιαστικά για την “τελευταία τροφοδότηση” του οργανισμού, ο οποίος θα κοιμάται για περίπου 8 με 9 ώρες!

Είναι λογικό, πως επιστρέφοντας σπίτι μετά απο μια εξαντλητική ημέρα στους δρόμους και στις καθημερινές υποχρεώσεις, δεν έχουμε πολύ συχνά καμία διάθεση να μαγειρέψουμε κάτι για τον εαυτό μας και είναι ΟΚ σε κάποιο βαθμό, γιατί πως να το κάνουμε… 24 ώρες έχει αυτή η έρμη η μέρα και τις 10 απο αυτές περίπου είμαστε σε sleep mode!

Ωστόσο, το να καταναλώνουμε μέσα στη μέρα πολλά μικρά γεύματα μας οδηγεί στο να γυρνάμε σπίτι άπειρα πεινασμένοι και να καταβροχθίζουμε ό,τι βρούμε, απο delivery πίτσα, σουβλάκια, σάντουιτς, μέχρι να μαγειρέψουμε κάτι, το οποίο όμως δεν είναι και τόσο θρεπτικό για βράδυ…

Οι παρακάτω τροφές, όταν καταναλώνονται αργά το βράδυ, ενδέχεται να προκαλούν προβλήματα στον ύπνο μας και δυστυχώς μας “γεμίζουν” με αχρείαστες θερμίδες, τις οποίες λόγω ύπνου, ο οργανισμός δυσκολεύεται να “κάψει”!

Για να δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές:

  1. Πατατάκια και δε συμμαζεύεται!

Εξαιρετικά διαδεδομένο διατροφικό “σπορ”, το οποίο όλοι μας, λίγο ή πολλοί, κάνουμε! Τα πατατάκια και άλλα παρόμοια σνακ, όπως και τα ξηροκάρπια, άπαξ και τα ξεκινήσεις… θέλει μεγάλη πειθαρχία για να βάλεις μόνος σου το Stop! Τέτοιου είδους επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι φουλ στα ακόρεστα λιπαρά και μόνο θερμίδες σε γεμίζουν, έχουν υψηλές δόσεις γλουταμινικού νατρίου που θα σε οδηγήσει στην αϋπνία!

2. Μακαρόνια με έτοιμες σάλτσες

Τα ζυμαρικά γενικώς φημίζονται για την ευκολία τους στο μαγείρεμα και είναι μία καλή επιλογή μέσα στη μέρα καθώς έχουν αρκετά θρεπτικά στοιχεία. Ωστόσο, αν “βαριέσαι” κι εσύ να φτιάξεις τη δική σου σάλτσα με λίγη ντομάτα και κρεμμυδάκι και προτιμάς έτοιμη σάλτσα… τότε το θέμα πάει αλλού! Οι πιο πολλές σάλτσες απ’ έξω έχουν πολλή ζάχαρη, πράγμα αρκετά θερμιδοφόρο και όχι τόσο ιδανικό για βράδυ!

3. Σοκολάτα

σοκολάτα

Την αγαπάμε, μας αγαπάει, την προτιμάμε… αλλά ΚΑΛΥΤΕΡΑ το πρωί, για να σου δώσει μια μικρή ώθηση στη μέρα, ή τουλάχιστον την ψευδαίσθηση της διατροφικής ώθησης. Η σοκολάτα, ως γνωστών, περιέχει δόση καφεΐνης! Επομένως, άντε να σε πιάσει ύπνος μετά!

4. Σαλάτα και ιστορίες με λαχανικά

Η σαλάτα είναι μια συνηθισμένη βραδινή επιλογή για τους περισσότερους. Παρόλα αυτά, ενώ μεν είναι σίγουρα ελαφρύ γεύμα, που δεν κάθεται σαν “βόμβα” στο στομάχι σου, δεν έχει πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να μην κρατήσει το στομάχι σου γεμάτο τις ώρες που θα κοιμάσαι! Επιπλέον, τα λαχανικά, πέρα απ’ την αδιαφιλονίκητη θρεπτική τους αξία, έχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που κινούνται αργά μέσω του πεπτικού συστήματος!

5. Τσίλι και καυτερά 

Τα καυτερά φαγητά είναι πολύ νόστιμα! Ωστόσο, πριν τον ύπνο, οι καυτερές τροφές και σάλτσες είναι ό,τι χειρότερο, γιατί αποτελούν “βόμβες” υδατάνθρακα, που κάθονται σαν “βαρίδια” στον οργανισμό, αναστατώνουν το στομάχι και “σαμποτάρουν” τον ήρεμο ύπνο σου!

Δες κι αυτό: Εθιστικές τροφές: Ποιες είναι και πως μπορείς να τις αποφύγεις;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;