ΚΕΑ: Τροποποιήθηκε η απόφαση για την καταβολή του στους δικαιούχους!
ΚΕΑ: Δείτε αναλυτικά!

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η απόφαση για την καταβολή του ΚΕΑ στους δικαιούχους του.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ΚΥΑ διευκρινίζεται στους δικαιούχους πως:

Εάν μετά την αναστολή καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης του ΚΕΑ, επιβεβαιωθεί η αναντιστοιχία μεταξύ των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων και της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού, γίνονται οι κάτωθι ενέργειες:

α) Εάν το νοικοκυριό εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια του προγράμματος δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση τον επόμενο μήνα αυτού της ανάκλησης, αφού επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Σε περίπτωση μη επιστροφής τους, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

β) Εάν το νοικοκυριό δεν πληροί πλέον τα κριτήρια δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία αναστολής και με την προϋπόθεση, ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα. Μετά την πάροδο των έξι μηνών και σε περίπτωση μη επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, τα επιστρεπτέα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

Μάλιστα, στην ίδια απόφαση γίνεται επανακαθορισμών των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Δείτε ολόκληρη την απόφαση

ΦΕΚ

Δείτε επίσης: ΚΕΑ: Η ώρα έφτασε! Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι από 1η Νοεμβρίου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;