Φοιτητικό σπίτι: 5 συμβουλές για να μετατραπεί σε vintage παράδεισο
Κάθε φοιτητικό σπίτι έχει το δικό του στιλ!

Το φοιτητικό σπίτι δεν έχει όρια, όταν αναφερόμαστε στη διακόσμηση.

Τα τελευταία χρόνια η vintage φιλοσοφία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και η μόδα στη διακόσμηση δε μένει αμέτοχη. Πολλά μαγαζιά -ειδικά στην Αθήνα- έχουν δημιουργήσει χώρους όπου φιλοξενούν vintage κομμάτια και σου δείχνουν τρόπους για να τα εντάξεις στο σπίτι σου.

Ως φοιτητής έχεις την ευκαιρία να πειραματιστείς στον τομέα της διακόσμησης και γιατί όχι, να μετατρέψεις το φοιτητικό σου σπίτι σε vintage παράδεισο που θα ζηλεύουν οι φίλοι σου.

Αν ψήθηκες, τσέκαρε τις παρακάτω συμβουλές και ξεκίνα τις αλλαγές!

1.Δημιούργησε ένα concept στο μυαλό σου.

Μπορείς να εμπνευστείς από διάφορες εποχές όπως τη δεκαετία του ’30 ή του ’40 και να δημιουργήσεις στο χώρο σου κάποιο θέμα. Πειραματίσου με τις εποχές και μάθε πληροφορίες για αυτές για να δεις ποια  σου ταιριάζει στην προσωπικότητα σου.

2.Πήγαινε σε παζάρια.

Αφού έχεις κάνει την αναζήτηση σου, πρέπει να βρεις τα μέρη που θα σου δώσουν το υλικό που θέλεις. Μια καλή λύση είναι τα παζάρια που γίνονται σε διάφορες περιοχές. Αν μένεις στην Αθήνα, μπορείς ένα κυριακάτικο πρωινό να μεταβείς στο Μοναστηράκι ή στον Κεραμεικό και να βρεις πράγματα μιας άλλης εποχής σε πολύ οικονομικές τιμές. Αλλιώς υπάρχουν μαγαζιά με vintage έπιπλα και αντικείμενα διακόσμησης, που είναι ιδανικά για επίσκεψη.

3.Παίξε με μοτίβα.

Ο vintage παράδεισος που θέλεις να δημιουργήσεις πρέπει να αποτελείται από διαφόρων ειδών μοτίβα. Είναι κάτι σαν το mix&match.

4.Μη βάψεις τους τοίχους σου.

Σε μια άλλη εποχ, το βάψιμο των τοίχων δεν είχε καμία απολύτως ουσία. Η ταπετσαρία έκανε όλα τη δουλειά και είναι ιδανική για να αλλάξει τελείως ο χώρος σου. Βρες μια ταπετσαρία που ταιριάζει στο ύφος που θέλεις να δώσεις και χρησιμοποίησε την ως οδηγό όταν θα πας για ψώνια αντικειμένων και επίπλων.

5.Βάλε όρια.

Επειδή αποφάσισες να μετατρέψεις το χώρο σου χρησιμοποιώντας τη vintage αισθητική, δε σημαίνει πως πρέπει να τρελαθείς τελείως. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει όλα σου το σπίτι vintage. Ξεκίνα από το σαλόνι σου με αντικείμενα που θα αρχίσουν σιγά-σιγά να σου δείχνουν πως έκανες καλή επιλογή και έπειτα συνέχισε προς τους άλλους χώρους.

Δες και αυτό: Φοιτητικό σπίτι: 10 χρήσιμα tips για να εξοικονομήσεις χώρο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;