Σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο
Δείτε προσεκτικά τι θα ισχύει στο εξής!

Αλλάζουν σημαντικά τα “δεδομένα” όσον αφορά τα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 σταματούν τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο μεταξύ των σταθμών Δουκ. Πλακεντίας και Αεροδρόμιο αντί κατά μήκους όλης της γραμμής 3 Αεροδρόμιο – Αγία Μαρίνα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα!

Οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό το Αεροδρόμιο θα πρέπει να μετακινούνται ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας από όπου θα ξεκινούν συρμοί του Μετρό με προορισμό το Αεροδρόμιο στις :25 και :55.

Και οι επιβάτες του Μετρό από το Αεροδρόμιο (αναχώρηση :00 και :30) θα αποβιβάζονται στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας όπου εντός λίγων λεπτών θα ξεκινά συρμός προς Αγία Μαρίνα.

Στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν και τα δρομολόγια του Προαστιακού (απαιτείται μετακίνηση σε διαφορετική αποβάθρα).

Αυτή τη στιγμή, η ΣΤΑΣΥ διαθέτει 7 συρμούς που μπορούν να κινηθούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό. Εν όψει της παράδοσης της επέκτασης γραμμής 3 ως τη Νίκαια σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα δημιουργούνταν πρόβλημα καθώς οι συρμοί θα επαρκούσαν οριακά, για αυτό και η διοίκηση της εταιρείας αναζητούσε λύσεις.

Ωστόσο, η άμεση περικοπή των δρομολογίων ως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας δεν δικαιολογήθηκε από την ΣΤΑΣΥ. Μία προφανώς καλύτερη λύση θα ήταν τα δρομολόγια να παραμείνουν ως το σταθμό Αγία Μαρίνα ή έστω ως το Μοναστηράκι.

Σημειώνεται πως από το 2004 που το Μετρό έφτασε στο Αεροδρόμιο, τα δρομολόγια πάντα έφταναν ως τον τερματικό σταθμό της γραμμής (αρχικά Μοναστηράκι, στη συνέχεια Αιγάλεω και Αγία Μαρίνα).

Έτσι από την 1η Νοεμβρίου, ο Προαστιακός θα είναι το μόνο μέσο σταθερής τροχιάς που θα έχει απευθείας δρομολόγια ως το κέντρο της Αθήνας (σταθμός Λαρίσης) και το λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε επίσης: Μετρό: Γραμμή 4 και 15 νέοι σταθμοί – Πότε θα είναι έτοιμη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;