7 συναισθηματικές φοβίες που πρέπει να βγουν από τη ζωή σου TΩΡΑ
Αν καταφέρεις να τις κερδίσεις, θα καταλάβεις ποια είναι η πραγματική ευτυχία!

Έχεις σκεφτεί πως ο φόβος καταφέρνει πολλές φορές να υπερνικήσει τις επιθυμίες σου και δε σου επιτρέπει να απολαύσεις όλα αυτά που έρχονται στη ζωή σου ξαφνικά;

Ο φόβος είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις που κυριαρχούν στον πλανήτη και δυστυχώς, καταφέρνει συχνά να μας γεμίζει τη ψυχή μας και να μην μπορούμε να τον νικήσουμε με τίποτα. Ο έρωτας, η υπομονή, η αγάπη, η πίστη και άλλα πολλά συναισθήματα καταπατούνται εξαιτίας μιας φοβίας και δε μας επιτρέπει να ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Αυτές είναι οι φοβίες που πρέπει να υπερνικήσουμε και επιτέλους να καταλάβουμε πως δεν πρέπει να ορίζουμε τη ζωή μας πάνω σε αυτές.

1.Η φοβία του έρωτα.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από τον έρωτα, αλλά επειδή έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν, φοβόμαστε να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον καινούργιο άνθρωπο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. Και αυτό είναι ίσως, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε.

2.Η φοβία της απόρριψης.

Επειδή έχουμε βιώσει την απόρριψη σε συναισθηματικό ή επαγγελματικό επίπεδο, δε ρισκάρουμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προχωράμε μπροστά και να μην κυνηγάμε τους στόχους μας.

3.Η φοβία του θανάτου.

Δυστυχώς, ο θάνατος υπάρχει στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας προκαλείται μια φοβία αποξένωσης και να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Πληγώνει η συγκεκριμένη κατάσταση αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε δυνατοί και να προχωρήσουμε.

4.Η φοβία της έλλειψης.

Επειδή έχουμε στερηθεί πράγματα στη ζωή μας, δε σημαίνει πως θα τα στερούμαστε για πάντα. Μόνο με θέληση και αισιοδοξία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη συγκεκριμένη φοβία.

5.Η φοβία της άρνησης.

Δεν μπορείς να πεις όχι σε τίποτα και είναι κατανοητό γιατί θέλεις να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αλλά πρέπει να λες όχι για να μπορέσεις κάποια στιγμή να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και στα θέλω σου.

6.Η φοβία της στεναχώριας.

Πληγώθηκες και δεν αποκλείεται να ξαναπληγωθείς. Έτσι είναι στη ζωή. Όσοι πληγώνονται και καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους, είναι και αυτοί που καταφέρνουν να βρουν αυτό που τελικά τους αξίζει.

7.Η φοβία της αγάπης.

Είναι όπως η φοβία του έρωτα! Φοβάσαι να αγαπήσεις γιατί δε θέλεις να δεθείς με κάποιο άτομο που ίσως σε απογοητεύσει. Όμως, η αγάπη είναι υπέροχο συναίσθημα και είναι κρίμα να μην την έχεις στη ζωή σου.

Δες και αυτό: 20 ιδέες για ένα υγιές σώμα αλλά και μυαλό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;