Βιολογικά τρόφιμα: προληπτικός παράγοντας στην εμφάνιση καρκίνου!
Τα προτιμάμε κι ας κοστίζουν λίγο παραπάνω!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη γαλλική επιστημονική μελέτη, η συστηματική κατανάλωση οργανικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, δρώντας προληπτικά για μερικά είδη καρκίνου.

Η επικεφαλής ερευνήτρια και επιδημιολόγος, Τζούλια Μπόντρι, μαζί με ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 69.000 ανθρώπους σε βάθος 5 ετών. Σύμφωνα με την ίδια: “Αν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν, η κατανάλωση οργανικών τροφών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου”.

Διευκρίνισε παρόλα αυτά ότι, η νέα αυτή μελέτη βρήκε μόνο μια συσχέτιση και δεν μπορεί να αποδείξει ότι όντως η κατανάλωση πολλών βιολογικών προϊόντων είναι αυτή που προκαλεί την άμεση μείωση της απειλής του καρκίνου.

Ωστόσο, τα θετικά νέα, όπως έδειξε η έρευνα, είναι πως όσοι έτρωγαν τα περισσότερα βιολογικά προϊόντα, είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης της ασθένειας συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν τα λιγότερα -ή και καθόλου- οργανικά προϊόντα.

Τα βιολογικά προϊόντα καλλιεργούνται με μέθοδο οργανική, που αποφεύγει ή έστω ελαχιστοποιεί τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και ορμονών, ενώ παράλληλα διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παρασιτοκτόνα μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA του οργανισμού και άρα να αυξήσουν και τον κίνδυνο για καρκίνο.
Όπως και να ‘χει, σύμφωνα με τους ερευνητές της γαλλικής μελέτης, η αγορά και η κατανάλωση ακόμα και των μη βιολογικών φρούτων και λαχανικών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσει, καθώς τα δύο τελευταία (φρούτα-λαχανικά), είτε είναι οργανικά-βιολογικά είτε όχι, έχουν ευεργετικές ιδιότητες ως προς τη μείωση κινδύνου για παθήσεις και καρκίνο.

Δες κι αυτό: Αυτός ο χυμός είναι πιο ωφέλιμος κι απ’ το φυσικό χυμό πορτοκάλι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;