5 μύθοι με τους οποίους μεγαλώσαμε!
Ώρα να πέσουν οι μάσκες!

Αγαπητοί μου φίλοι Millenials: Υπάρχουν μύθοι και μύθοι!

Για Άγιο Βασίλη ακούσαμε, για νεράιδα που έρχεται το βράδυ και παίρνει το δόντι μας ακούσαμε και άλλα πολλά…

Εκτός απ’ τους κλασικούς μύθους, όμως, που είχαν και λίγη μαγεία, είχαν και άρωμα παραμυθιού, σίγουρα ακούσαμε και πολλούς άλλους “μύθους”.

Πράγματα που μας είπαν και μια και δύο φορές, που ενσωματώσαμε και κατανοήσαμε, αλλά σιγά σιγά η ίδια η ζωή τους καταρρίπτει καθημερινά!

  1. Είσαι βαρυκόκκαλος“:

Δε ξέρω πόσοι απο εσάς το ακούσατε! Εγώ πάντως το άκουσα ουκ ολίγες φορές και έχω να δηλώσω ότι δε νομίζω τελικά πως υπάρχει μεγάλη διαφορά βάρους στα κόκαλα απο άνθρωπο σε άνθρωπο… Αντιθέτως, έχω την αίσθηση πως όλα τα κόκαλα ζυγίζουν το ίδιο ή άντε αν υπάρχει διαφορά απο “βαρυκόκκαλο” σε “ελαφρυκόκκαλο” να είναι τύπου ελάχιστα γραμμάρια!

2. “Τα παιδιά χωρισμένων γονιών είναι δυστυχισμένα”:

Ίσως ο μεγαλύτερος μύθος, που βασίζεται στην πλήρη άγνοια και τον κοινωνικό “μεσαιωνισμό”. Τα παιδιά χωρισμένων γονιών δεν είναι περισσότερο δυστυχισμένα απο το παιδί που μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που οι γονείς του τσακώνονται ασταμάτητα μπροστά στα μάτια του, αυτοταπεινώνονται και απευθύνουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς ο ένας στον άλλο. Τα παιδιά έχουν βαθιά ανάγκη να βλέπουν τους γονείς τους ευτυχισμένους. Αν, λοιπόν, η συνύπαρξη δυο γονέων τους καθιστά δυστυχισμένους ή μίζερους, χίλιες φορές καλύτερα να χωρίσουν, για την καλύτερη συναισθηματική υγεία όλων των μελών: Και του παιδιού, αλλά και των ίδιων!

3. “Πιες καφέ για να ξεμεθύσεις“:

Δεν ισχύει! Καθόλου κιόλας. Σε ξεμεθάει καταρχάς ο χρόνος, καθώς με το πέρασμά του φεύγει σιγά-σιγά το αλκοόλ και η επίδραση του απ’ τον οργανισμό σου. Σε ξεμεθάει και σε ξεζαλίζει σίγουρα ο εμετός και πρόσφατα ανακάλυψα πως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να έρθεις στα ίσα σου απ’ το hangover, είναι η κατανάλωση αυγού! To αυγό περιέχει μια ουσία (κυστεΐνη) που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση μιας τοξίνης που συνδέεται με το αλκοόλ και το μεταβολισμό μετά το μεθύσι (ακεταλδεΰδης)!

4. “Το γάλα είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου”:

Για το γάλα (αγελαδινό, κατσικίσιο, ορμόνες στο αγελαδινό γάλα, ανάγκη απορρόφησης ασβεστίου μετά τα 18)έχουμε ακούσει πολλά! Αυτό που θέλω να θίξω ως μύθο είναι η θέαση του γάλατος ως τη no.1 και αναντικατάστατη πηγή ασβεστίου. Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι άνθρωποι που πίνουν 3 με 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές υποκατάστατες τροφές, πλούσιες σε ασβέστιο: τα φρούτα, τα λαχανικά, (πόσο μάλλον το μπρόκολο), τα αμύγδαλα και γενικά οι ξηροί καρποί, η ταχίνι και το γιαούρτι.

5. “Δεν κάνει να πλένεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα”:

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει, τόσο αυστηρά και περιοριστικά! Πάντως σίγουρα, δεν είναι ούτε κακό, αλλά ούτε καλό να τα λούζεις κάθε μέρα. Σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται απο τον τύπο μαλλιών και την υγεία της τρίχας!

Δες κι αυτό: 10 πράγματα που πάντα πίστευες αλλά τελικά.. είναι μύθοι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;