Πόσο εθισμένος είσαι στη ζάχαρη; Αυτές οι ενδείξεις θα σε βοηθήσουν να το αντιληφθείς!
Καλή και η ζάχαρη, αλλά όχι να γίνεται το "ναρκωτικό" μας!

Άκουσα κάποτε, ότι οι 3 χειρότερες λευκές ουσίες για τον οργανισμό είναι: η ζάχαρη, το αλάτι και η κοκαΐνη.

Επειδή δε μας φτάνει ο χρόνος να μιλήσουμε και για τις 3, ας επεκταθούμε στην πρώτη, η οποία και μας βασανίζει πολύ πιο συχνά!

Λατρεύουμε τη ζάχαρη, γιατί προσφέρει μια αυτόματη ανάταση στη διάθεση μας, αφού έχει την πιο γλυκιά γεύση υδατάνθρακα! Μόλις “φύγει” όμως η απότομη αλλαγή διάθεσης, που προκαλεί η κατανάλωση υδατάνθρακα, έρχεται να την υποκαταστήσει μια αίσθηση ενοχής, καθώς η ζάχαρη ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας και το γνωρίζουμε όλοι.

Πως θα ανακαλύψουμε όμως τι κάνει η ζάχαρη στον οργανισμό και το σώμα μας;

Ιδού, κάποιες προειδοποιητικές ενδείξεις:

  1. Έλλειψη ενέργειας μέσα στη μέρα

Ένα πολύ βασικό σημάδι εθισμού στη ζάχαρη είναι η κόπωση που αισθάνεται κανείς, μετά την αλόγιστη κατανάλωσή της. Παρότι οι υδατάνθρακες, όπως είπαμε, δίνουν μια παροδική ενεργειακή ώθηση, ταυτόχρονα, μόλις εξαφανιστεί η επίδρασή τους, “ρίχνουν” την ενέργεια του οργανισμού και μας δημιουργούν μια απροσδιόριστη αίσθηση κούρασης!

2. Αύξηση βάρους

Το ξέρουμε και είναι μια πικρή αλήθεια, όπως πολλές άλλες που αφορούν τη διατροφή, ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, είναι συνώνυμη με αχρείαστες για το σώμα μας θερμίδες, που οδηγούν πολύ γρήγορα σε αύξηση σωματικού βάρους. Μην ξεχνάς, ότι η ζάχαρη δεν περιέχει ούτε φυτικές ίνες ούτε πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός παράγει πολλή ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αθέμιτα το βάρος σου!

3. Εθισμός στους υδατάνθρακες

Αν λαχταράς, σε μόνιμη βάση, τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακα (όπως ψωμί, γλυκό καφέ ή πίτσα) ξέρεις σίγουρα ότι είσαι εθισμένος στη ζάχαρη και επομένως, όπως στο drug addiction συνίσταται άμεση αποτοξίνωση, το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση “της λευκής πανδαισίας για τον ουρανίσκο”!

4. Τακτικά κρυολογήματα

Η περιττή κατανάλωση ζάχαρης έχει άμεσες επιπτώσεις, όχι μόνο στη διάθεση και σώμα, αλλά και στην άμυνα του οργανισμού, καθώς συμβάλλει στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού σου συστήματος! Το αποτέλεσμα είναι συχνά κρυολογήματα ή γρίπη, γιατί το σώμα ουσιαστικά αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους εξωτερικούς κινδύνους που “απειλούν” την υγεία μας!

Δες κι αυτό: 10 τροφές που θα απομακρύνουν το λίπος και θα ενισχύσουν τον μεταβολισμό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;