15 ταινίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή
Κάποιες ταινίες μπορούν να σου αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και να σε προβληματίσουν!

Η ζωή είναι ωραία και υπάρχουν ταινίες που μας το θυμίζουν!

Αν σε έχει πάρει από κάτω, αν ψάχνεις για έμπνευση ή για μια όμορφη ιστορία, τότε οι παρακάτω ταινίες θα μπορέσουν να ανάψουν μια μικρή σπίθα μέσα σου και να καταλάβεις πως η ζωή είναι απλά υπέροχη.

Αυτές είναι οι ταινίες που σου προτείνουμε:

1. Into The Wild

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του bestseller του Jon Krakauer και αφηγείται μία αληθινή ιστορία. Το 1992 μετά την αποφοίτησή του, o άριστος φοιτητής και πολύ καλός αθλητής, Christopher McCandless εγκαταλείπει τα υπάρχοντά του, μοιράζει τα 24.000 δολάρια που είχε στο λογαριασμό του σε φιλανθρωπίες και φεύγει προς την Αλάσκα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς τα κεί συναντά ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τον βοηθούν να διαμορφώσει την ζωή του και τα θέλω του.

2.The Truman Show

Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν φαίνεται και τόσο ευτυχισμένος από την ζωή του. Η επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον κόσμο δηλαδή να εγκαταλείψει την φιλήσυχη «στέγη» του. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο… «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα…

3.Crash

Ένας μαύρος επιθεωρητής ερευνά ένα πιθανό ρατσιστικό έγκλημα. Ενας λατίνος οικογενειάρχης παλεύει να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή, όπως ακριβώς και ο Ιρανός καταστηματάρχης, με τον οποίο συγκρούεται. Ένας λευκός αστυνομικός δεν κρύβει το στυγνό ρατσισμό του από τον νεαρό συνεργάτη του, ο οποίος νομίζει ότι είναι αδιάφθορος. «Νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είσαι; Δεν έχεις ιδέα» είναι η ατάκα η οποία αντιπροσωπεύει την ταινία, αλλά και την εν δυνάμει αλληλέγγυα ή σατανική ανθρώπινη φύση. Με απλό τρόπο, ο σκηνοθέτης μας ξεναγεί δύο μέρες στο χαοτικό Λος Αντζελες του ρατσισμού, της τυφλής οργής και των όπλων.

4.The Shawshank Redemption

Ένας τραπεζικός καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Ο ήπιος χαρακτήρας του, αλλά και το γεγονός ότι γνωρίζει τα “παραθυράκια” του φορολογικού συστήματος τον κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στη φυλακή. Όμως ο Αντι ετοιμάζει μια θεαματική απόδραση.

5.Waking Life

Ο ήρωας της ταινίας Γουίλεη Γουίγγινς στην προσπάθεια του να ξυπνήσει από το όνειρό του έρχεται αντιμέτωπος με ανθρώπους που του θέτουν ερωτήματα γύρω από τα παράδοξα της ζωής, το θάνατο και το σκοπό της ύπαρξής μας.Καθώς εξελίσσεται η ιστορία ο θεατής περιμένει με την ίδια προσμονή με τον Γουίλεη Γουίγγινς, τις απαντήσεις που μοιραία αντιστοιχούν και στα δικά του ερωτήματα: Μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρά μας; Αν ναι, τότε τι μας λένε για τη ζωή και το θάνατό; Υπάρχει άραγε τέλος στο μακρύ ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής;

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
 1 
 1