Πώς θα γνωρίσω φίλους τώρα που
Και κοινωνικός είμαι και θέληση έχω!

Χωρίς καμία αμφιβολία, όταν φεύγεις απ’ την πόλη ή τη χώρα που μεγάλωσες για να ζήσεις τη γοητεία των φοιτητικών σπουδών, σε διατρέχει η ανασφάλεια και το άγχος για το καινούριο και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ κατανοητό. Πώς θα κάνω γνωριμίες, με ποιους θα βγαίνω, που θα συχνάζω;

I’ ve been there, είναι αγχωτικό αλλά πίστεψέ με κανείς δε τη γλίτωσε απ’ τις σκέψεις αυτές και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις την άκρη!

Το να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο ή το να δημιουργήσεις έναν, είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο για όποιον και όποια είναι πρωτοετής φοιτητής και φοιτήτρια. Σε περίπτωση, λοιπόν, που μετακόμισες πρόσφατα σε μια νέα πόλη ή χώρα, αξίζει να διαβάσεις τα παρακάτω tips και σου εγγυώμαι πως έστω και ένα να ακολουθήσεις, είναι αρκετό!

Δώσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης και επομένως είναι αρκετά σημαντικό να δίνεις στους άλλους τον χρόνο που χρειάζονται για να εξοικειωθούν μαζί σου, χωρίς να προσκολλάσαι απ’ την πρώτη στιγμή της γνωριμίας σας.

Κυρίως: Μην αισθανθείς άσχημα αν κάποιος απορρίψει μια πρότασή σου, γιατί αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ούτε ότι δε σε συμπαθεί ούτε σε απομακρύνει. Όλοι έχουμε το φόβο της απόρριψης, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, όμως μην ξεχνάς πως ίσως και οι άλλοι είναι στην ίδια φάση αναζήτησης και ενδεχομένως να χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο στο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα!

Μπες σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα:

Ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν εργάζεσαι και απλώς παρακολουθείς μαθήματα στη σχολή και διαβάζεις, τι καλύτερο απ’ το να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με εργασία και πρωτοβουλίες που προσφέρουν στην κοινωνία; Αν πεις “ναι” στον εθελοντισμό, αφενός θα αισθανθείς μεγάλη ικανοποίηση απ’ την ανιδιοτελή σου ενέργεια και αφετέρου θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ κόσμο, ο οποίος πολύ πιθανόν να μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα!

Γίνε ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας:

Θες να γνωρίσεις άμεσα κόσμο στη νέα σου σχολή; Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος είναι να συμμετέχεις στα διάφορα δρώμενα που οργανώνει η σχολή σου και η φοιτητική κοινότητα. Πίστεψέ με, μπορεί να μην ταιριάξεις με όλους αλλά αποκλείεται να μην ταιριάξεις με κανέναν. Εξ’ άλλου, δεν είσαι μόνος! Πολλοί πρωτοετείς θα είναι εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Βρες ένα νέο χόμπι:

Δε σ’ ενθουσιάζει η ιδέα του γυμναστηρίου; Δε πειράζει καθόλου. Απ’ το να πληρώσεις μια χαμηλή οικονομική συνδρομή αλλά να μην περάσεις ούτε απ’ έξω, ίσως το βρεις πολύ πιο ενδιαφέρον να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα περισσότερο διασκεδαστική. Δοκίμασε να μπεις σε μια ομάδα. Είτε είναι κινηματογράφος, είτε θέατρο, είτε φωτογραφία, είτε δημιουργική γραφή, είτε είτε… Οι φοιτητές που θα γνωρίσεις εκεί ίσως αγαπάνε εξ’ ίσου το χόμπι αυτό και επομένως η κοινή αυτή αγάπη θα σας οδηγήσει σίγουρα για μια μπύρα μετά το μάθημα!

Ξεκίνα μια ξένη γλώσσα:

Έχεις ήδη πτυχίο σε γλώσσες όπως τα αγγλικά ή τα γαλλικά; Αν όχι, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις μια απ’ αυτές, μιας και είναι πολύ χρήσιμες για το μέλλον και την επαγγελματική αποκατάσταση. Αν ναι, γιατί να μην ξεκινήσεις μια γλώσσα που πάντα σου άρεσε αλλά έλεγες: “Ναι καλά! Κινέζικα; Από που και ως που;”.

Υπάρχουν πολλά μέρη πλέον που μπορείς να ρωτήσεις για να παρακολουθήσεις οικονομικά μαθήματα ξένων γλωσσών (ιταλικά, ισπανικά, σουηδικά, ρώσικα, κινέζικα, γιαπωνέζικα, σουαχίλι και δε σταματάει εδώ!). Και θα αρχίσεις να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα που θα σε εισάγει σε καινούρια μονοπάτια σχετικά με ένα ξένο πολιτισμό και μια ενδιαφέρουσα κουλτούρα και θα βρεθείς σε περιβάλλον με πολλούς άλλους φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης σου! Που ξέρεις; Μπορεί σε δέκα χρόνια απο τώρα να ταξιδεύεις με κάποιον απ’ αυτούς για την Ιταλία, τη Ρωσία ή την Κίνα!

Δες κι εδώ: Φοιτητική ζωή: 6 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;