17 τρόφιμα που δεν ήξερες ότι μπορείς να καταψύξεις!
Φτάνει πια με τις σακούλες σκουπιδιών που ξεχειλίζουν!

Κάθε χρόνο, δαπανώνται υπέρογκα ποσά (εκατομμύρια και βάλε!) σε ολόκληρο τον κόσμο, για την κατανάλωση φαγητού, το οποίο τελικά καταλήγει… που αλλού; Στον κάδο σκουπιδιών. Ιδού, όμως, μια λίστα 17 τροφίμων, τα οποία μπορούμε να βάζουμε στην κατάψυξη για να διατηρούνται, αντί να πετάμε στα σκουπίδια καθημερινά!

Σύμφωνα με την Emma Brown, ειδική διατροφολόγο για τις θερμίδες, του Nutracheck: “Πολλά τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να τα καταψύξουν”. Η ίδια μάλιστα συνεχίζει λέγοντας ότι: “Θα έπρεπε να κρατάμε την περίοδο κατάψυξης των τροφών πολύ περισσότερο. Η κατάψυξη μπορεί να μας βοηθήσει όλους να μειώσουμε την ποσότητα της τροφής που πετάμε στα σκουπίδια- και αυτά είναι καλά νέα!”

Επομένως, για να αποταμιεύσεις τα χρήματα εκείνα που στην ουσία “σπαταλάς” με το να πετάς φαγητό, αλλά και να διατηρήσεις τον κάδο σου λίγο πιο “ελαφρύ” αυτή τη φορά, σου παρουσιάζω 17 τρόφιμα, τα οποία δε συνειδητοποιούμε συνήθως ότι μπορούμε να αφήσουμε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν.

Καλύτερα στην κατάψυξη παρά στον κάδο:

  1. Κρασί – μπορείς να καταψύξεις τυχόν υπολείμματα κρασιού σε δίσκους πάγου και να το προσθέσεις κατευθείαν σε συνταγές για το μαγείρεμα.
  2. Τυρί -το ψιλοκόβεις και το φυλάς σε μια τσάντα κατάψυξης.Πιάσε μια χούφτα όταν το χρειάζεσαι.
  3. Ζυμαρικά – μαγειρέψε ένα ολόκληρο πακέτο, άστο κάτω από τη κρύα βρύση και πάγωσέ το σε ζυγισμένες μερίδες. Μπορείς να αναθερμάνεις ρίχνοντας βραστό νερό πάνω από τη μερίδα σου ή προσθέτοντάς το κατευθείαν σε σούπες και κατσαρόλες.
  4. Μπανάνες
  5. Μαγειρεμένο ρύζι
  6. Αυγά
  7. Ξηροί καρποί
  8. Φρέσκα βότανα – ψιλοκόψέ τα, ρίχτα σε ένα δίσκο πάγου και καλύψέ τα με νερό. Στη συνέχεια κατέψυξέ τα και ρίξτα μέσα στο φαγητό όπως απαιτείται (όχι βασιλικό όμως!)
  9. Προηγουμένως κατεψυγμένο κρέας – Εφόσον είναι καλά μαγειρεμένο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κατάψυξης, είσαι εντάξει.
  10. Τούρτα, ψωμί και πολλά άλλα παρόμοια – μην τα αφήνεις να παραμείνουν ξεχασμένα, τοποθέτησέ τα στην κατάψυξη (αν και ενδεχομένως καλύτερα να τα κόψεις σε φέτες πρώτα)
  11. Λεμόνια
  12. Αγγούρι – Ψιλοκοψέ το, παγώσέ το και στη συνέχεια βάλτο σε νερό μαζί με τόνικ, αντί για πάγο (ή το βάλτο το σε σάντουιτς αν προτιμάς!)
  13. Πέστο – το φρέσκο πέστο είναι τόσο απλό για να το φτιάξεις (αν μπορείς να βρεις τα κουκουνάρια) και πεντανόστιμο. Αλλά δεν διαρκεί. Τα καλά νέα όμως, είναι οι καταψύκτες!(μπορείς να το τοποθετήσεις σε παγοκύβους!)
  14. Βούτυρο – μπορείς να το κόψεις σε καθορισμένες ποσότητες και στη συνέχεια να το βάλεις στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται καν να το ξεπαγώσεις, απλά το ξεφλουδίζεις σε πιάτα.
  15. Γάλα – αγόρασε χύμα, βάλτο σε μικρότερα δοχεία, παγώστε το και χρησιμοποιήστε το όπως απαιτείται.
  16. Κρεμμύδια – φτάνει πια με τα μισοτελειωμένα κρεμμύδια που σαπίζουν αργά αργά στο πίσω μέρος του ψυγείου! Κόψτα σε κομματάκια και βάλτα στην κατάψυξη!
  17. Σκόρδα – ακριβώς όπως τα κρεμμύδια, μπορούν να μπουν στην κατάψυξη (σε σκελίδες ή αφού θρυμματιστούν) και αργότερα τα πετάς στο φαγητό όσο μαγειρεύεις!

Με μικρές κινήσεις, λοιπόν, όπως το να καταψύξεις μια τροφή, θα αποφύγεις να γεμίσεις, έστω και λίγο, τον πράσινο κάδο σκουπιδιών της γειτονιάς σου, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεχειλίσει για ακόμη μια φορά! Σκέψου μόνο, πόσο κρίμα είναι η τόσο μεγάλη ποσότητα φαγητού που δεν καταναλώνεται, τη στιγμή που για άλλους ανθρώπους στον κόσμο φαντάζει ονειρεμένη “πολυτέλεια”!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;