4+1 φοβίες που έχουμε όλοι και πρέπει να αποβάλλουμε κάποια στιγμή
Όταν ξεπερνάς κάποια πράγματα, γίνεσαι πιο δυνατός!

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και δε θα πρέπει ποτέ να είμαστε σίγουροι για αυτά που θα έρθουν γιατί πολύ απλά δε ξέρουμε τι είναι! Όμως, μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτά, έχοντας την κατάλληλη ψυχολογία και διάθεση.

Η λέξη YOLO δε βγήκε τυχαία και δε χρησιμοποιείται για να περιγράψει μόνο αστείες στιγμές. Τι σημαίνει αυτή η φράση; YOLO (you only live once/ζεις μόνο μια φορά). Και έτσι είναι! Μια ζωή την έχουμε και δεν πρέπει να αφήνουμε τους φόβους μας να καθορίζουν την προσωπικότητα μας και τον τρόπο που θα ζήσουμε. Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε και όχι για να φοβόμαστε πράγματα που μας κρατούν πίσω.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν φοβίες αλλά αυτές είναι οι πιο κοινές:

1.Ο φόβος της απογοήτευσης.

Φοβόμαστε να βρεθούμε αντιμέτωποι με την απογοήτευση γιατί είναι ένα συναίσθημα που μας προκαλεί δυσφορία και μας δημιουργεί αρνητική εντύπωση για κάποιους ανθρώπους αλλά και για κάποιες καταστάσεις. Όμως, η απογοήτευση δε θα έπρεπε να θεωρείται μάθημα για να μπορέσεις να ανακαλύψεις όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν;

2.Ο φόβος της αποτυχίας.

Είναι μέσα στη ζωή και σε ορισμένες περιπτώσεις η αποτυχία μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ καλά μονοπάτια. Πολλοί απέτυχαν αλλά πάτησαν γερά στα πόδια τους και τελικά κατάφεραν σπουδαία πράγματα.

3.Ο φόβος για το άγνωστο.

Ναι, το άγνωστο είναι τρομακτικό αλλά πολλές φορές είναι γλυκό σαν καραμέλα. Συνήθως, φοβόμαστε το άγνωστο γιατί δε μας προσφέρει σιγουριά και μπορεί να μας πληγώσει. Αλλά δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα αν του δώσουμε την απαραίτητη σημασία.

4.Ο φόβος της απώλειας.

Πονάει, αλλά πρέπει να την αποδεχτούμε γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής που δε θα σταματήσει να υπάρχει. Η απώλεια αφορά πολλές καταστάσεις στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να σου πούμε πως είναι ευχάριστη, ούτε καν! Απλά, η αποδοχή της απώλειας θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα πράγματα αλλιώς.

+1.Ο φόβος της επιτυχίας.

Και όμως! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται την επιτυχία γιατί δε ξέρουν πως να τη διαχειριστούν. Η Επιτυχία όμως πρέπει να θεωρείται απόλαυση και όχι φοβία.

Δες και αυτό: 5 πολύτιμες συμβουλές αν αισθάνεσαι πως δεν έχεις χρόνο να πετύχεις τους στόχους σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1