12 βιογραφικές ταινίες που πρέπει να δεις κάποια στιγμή!
Ταινίες που μπορείς να απολαύσεις όταν ξεκινήσουν οι βροχές!

7.Coco Before Chanel

Αυτή είναι η ιστορία της Γκαμπριέλ Σανέλ, που ξεκίνησε τη ζωή της σαν ένα ξεροκέφαλο ορφανό και κατόρθωσε μέσα από ένα απίστευτο ταξίδι να γίνει η θρυλική σχεδιάστρια μόδας που ενσάρκωσε την μοντέρνα γυναίκα και έκανε το όνομά της συνώνυμο της επιτυχίας, της ελευθερίας και του στιλ.

Ένα μικρό κορίτσι που μαζί με την αδερφή του το εγκαταλείπουν σε ένα ορφανοτροφείο στην καρδιά της Γαλλίας και περιμένει μάταια κάθε Κυριακή τον πατέρα της να έρθει να την δει… -Μία τραγουδίστρια σε καμπαρέ, που τραγουδάει με την αδύναμη φωνή της για μεθυσμένους στρατιώτες… -Μία ταπεινή ράφτρα που ράβει στριφώματα στο πίσω δωμάτιο ενός επαρχιακού ραφείου…

8.La Vie en Rose

H βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του αιώνα μας, της Εντίθ Πιαφ. Aπό τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι, έως την απόλυτη αναγνώριση και την τραγική της μοίρα πολλές δεκαετίες μετά. Τα πρώτα χρόνια της φτώχειας, η διαδρομή από την Μπελβίλ στη Νέα Υόρκη, η άνοδος και η δόξα, οι παθιασμένες ερωτικές σχέσεις της, όπως αυτή με τον Ζαν Κοκτό, οι μακρόχρονες κι έντονες φιλίες της, όπως αυτή με τη Μάρλεν Ντίτριχ, χρωματίζουν το πορτρέτο μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας που το όνομά της είναι συνώνυμο του πάθους.

9.Truman Capote

Νοέμβριος, 1959. Ο Τρούμαν Καπότε, συγγραφέας του βιβλίου «Πρόγευμα στο Τίφανις» και δημοσιογράφος, διαβάζει ένα άρθρο για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας στο Κάνσας. Επηρεασμένος από τον αντίκτυπο του γεγονότος, θα ταξιδέψει μαζί με τη συνεργάτιδα του στην πόλη για να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη δημοσιογραφική έρευνα. Καθώς όμως ψάχνει όλο και πιο βαθιά την ιστορία και αφού γνωρίζει και τους δύο δολοφόνους στη φυλακή, αποφασίζει ότι το άρθρο είναι πολύ μικρό για να αποδώσει όλα όσα βλέπει και αισθάνεται.Το παρελθόν των δολοφόνων, τα κίνητρα, αλλά και το παρασκήνιο της εκτέλεσής τους θα γίνουν τελικά ο καμβάς για τη συγγραφή ενός από τα πιο δυνατά μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το μπεστ-σέλερ «Εν Ψυχρώ».

10.Walk the Line

Η ταινία παρουσιάζει την ζωή του μύθου της country μουσικής, Johnny Cash. Από τις μέρες που ζούσε σε αγρόκτημα του Arkansas μέχρι την άνοδό του προς τη δόξα με την δισκογραφική εταιρεία Sun Records στο Memphis και τις συνεργασίες του με τον Elvis Presley, τον Jerry Lee Lewis και τον Carl Perkins.

11.Monster

Η Aileen Wuornos, αποτελεί έναν αληθινό θρύλο στο hall of fame των αμερικάνων serial killers, όντας η πρώτη από τις λίγες γυναίκες που κατόρθωσε να αφήσει τη δική της γραμμή αίματος στην μακρά ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων.Μέσα σε δύο χρόνια, 1989 – 1990, κατόρθωσε να σπείρει τον τρόμο στην πολιτεία της Φλόριντα σκοτώνοντας οχτώ άντρες στους αυτοκινητόδρομους όπου εκπορνευόταν. Μετά τη σύλληψή της και πριν την εκτέλεσή της, το2002, έζησε δώδεκα χρόνια στην φυλακή. Η ταινία αφορά στην ιστορία της και την ιστορία της γυναίκας που την ερωτεύτηκε και αυτοκαταστράφηκε από τον έρωτά της για την παράφρονα εγκληματία.

12.The Post

Ένα σκάνδαλο που περιλάμβανε τέσσερις προέδρους των ΗΠΑ, οδηγεί την πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γράχαμ, της Ουάσιγκτον Ποστ, και τον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι σε έναν δημοσιογραφικό πόλεμο απέναντι στην κυβέρνηση, ώστε να δημοσιευτούν τα Pentagon Papers.

Δες και αυτό: 15 κλασικές ταινίες τρόμου για όσους είναι horror addicts

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;