12 βιογραφικές ταινίες που πρέπει να δεις κάποια στιγμή!
Ταινίες που μπορείς να απολαύσεις όταν ξεκινήσουν οι βροχές!

Πλέον, έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε ταινίες που αφορούν τη ζωή σπουδαίων καλλιτεχνών, ανθρώπων της πολιτικής και του αθλητισμού μέσα από ταινίες που έχουν δημιουργηθεί και περιγράφουν στιγμές της ζωής τους.

Αν είσαι σε mood να ανακαλύψεις κάποιους ανθρώπους που έχεις δει κατά καιρούς σε εκπομπές ή σε ρεπορτάζ, τότε, μπορείς να δεις ταινίες που τους αφορούν και να μάθεις για αυτούς.

1.Hidden Figures

Η ιστορία της Κάθριν Τζόνσον, της Ντόροθι Βον και της Μαίρη Τζάκσον, τρεις ευφυέστατες Αφροαμερικανές που εργάζονταν στη ΝΑΣΑ, και υπηρέτησαν ως οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της ανθρώπινης ιστορίας: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτό το γεγονός αποκατάστησε την αυτοπεποίθηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την κατάκτηση της Σελήνης και έξαψε τον κόσμο

2.Jackie

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Natalie Portman) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία….

3.Erin Brockovich

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Σήκωσε μια μικρή πόλη στα πόδια της και γονάτισε μια τεράστια εταιρία. Χωρισμένη δυο φόρες, μητέρα τριών παιδιών και χωρίς την παραμικρή γνώση στα νομικά, η Εριν Μπροκοβιτς έκανε μια μικρή πολύ να ορθώσει το ανάστημα της και να μηνύσει μια μεγάλη εταιρία κοινής ωφελείας. Η τελευταία υποχρεώθηκε να καταβάλλει το πόσον των 333 εκατομμυρίων δολαρίων, στο μεγαλύτερο διακανονισμό που επιτεύχθηκε πότε στα δικαστικά χρονικά των Η.Π.Α.

4.The Iron Lady

Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της.

5.Frida

Aπό τη μακροχρόνια, αλλά ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, έως τους προκλητικούς, για την εποχή, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες, η μεξικάνα Φρίντα Κάλο έζησε μια δύσκολη κι ασυμβίβαστη ζωή ως άτομο με έντονη πολιτική συνείδηση, ως ζωγράφος που σημάδεψε το χώρο της, αλλά και ως γυναίκα που κράτησε μια προκλητική στάση στην ερωτική της ζωή.

6.Evita

Η πολυτάραχη ζωή της Εβίτα Περόν, που από μια φτωχή κοπέλα κατάφερα με θεμιτά αλλά κυρίως αθέμιτα μέσα να γίνει η πρώτη κυρία της Αργεντινής και να ανακηρυχθεί αγία.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;