7 ερωτήσεις με το b-boy Onel μετά το Last Chance Cypher του Red Bull BC One
Ο Χρήστος Ντέντης ρίχτηκε στη μάχη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Red Bull BC One Last Chance Cypher δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό στον κορυφαίο breaking διαγωνισμό. Mάθε την εμπειρία του εδώ.

1. Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου από το Red Bull BC One Last Chance Cypher. Τι σκεφτόσουν κατά τη διάρκεια των battle;

“Η εμπειρία μου στο Red Bull Bc One Last Chance Cypher ήταν μοναδική, αφού κατάφερα να μπω στην 16άδα την ημέρα εκείνη μέσα από 33 από τους πιο “dope b-boys” στο κόσμο και η προετοιμασία που έκανα με βοήθησε πολύ να φτάσω ως εκεί. Υπήρξαν όμως και απρόοπτα αφού την ίδια μέρα αρρώστησα και ίσως ήταν αυτό που με εμπόδισε να συνεχίσω παρακάτω.” δηλώνει ο b-boy Onel.

2. Πόσο καιρό έκανες προπόνηση για να φτάσεις στους 16 του Last Chance Cypher; Τι έμαθες μέσα από τα battles; Σε πιο κομμάτι θες να βελτιωθείς;

“Η προπόνηση μου είναι μόνιμη, τους τελευταίους 2 μήνες όμως ήταν πιο συγκεκριμένη και με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρχουν τραυματισμοί και για να έχω τη καλύτερη δυνατή επίδοση. Η βελτίωση πλέον γίνεται κάθε φορά που διαγωνίζομαι. Αυτό που θέλω πιο πολύ όμως είναι να είμαι έτοιμος σωματικά και με καλή διάθεση πριν από μάχη και αυτό μετρά περισσότερο.”

3. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συνάντησες και τι προσπάθεια απαιτείται από έναν dancer για να καταφέρει να περάσει στους 16 του Παγκόσμιου Τελικού;

“Η πρώτη δυσκολία στο battle μου ήταν ότι είχα τον “Shikegix” από Ιαπωνία -ένα b-boy που πέρσι είχε φτάσει στους top 4 του Παγκοσμίου. Για πρώτο γύρο είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος αφού έχει συγκεκριμένες και πολύ δουλεμένες βάσεις. Αν έπεφτα μαζί του αργότερα θα επαναλάμβανε τις κινήσεις αυτές και θα είχα πλεονέκτημα. Η αντοχή και η ποικιλία που έχω στα κόλπα μου είναι το στιλ μου. Οπότε, από την εμπειρία μου πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το πόσο τυχερός θα είσαι στην κλήρωση με τα άλλα b-boys.”

4. Πες μας ένα αστείο σκηνικό από την εμπειρία σου.

“Ένα αστείο σκηνικό ήταν ότι στο after party ήταν τα γενέθλιά μου καθώς και τα γενέθλια του ενός κριτή του final αλλά και του νικητή του Bc One Lil Zoo και όλοι μαζί περάσαμε υπέροχα σε ένα αξέχαστο party.”

5. Πώς σου φάνηκε που υπήρξε ξεχωριστός τελικός για τα b-girls; Για τι επίπεδο μιλάμε; Υπάρχουν κοπέλες στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να φτάσουν στο επόμενο b-girl battle;

“Για τα b-girls δεν έχω λόγια αφού όλες ήταν ξεχωριστές και για πρώτο Παγκόσμιο Red Bull BC One τα b-girls έδειξαν πάρα πολλά skills και ανέβασαν το επίπεδο. Εύχομαι και για τα b-girls της Ελλάδας να φτάσουν ως εκεί αφού έχουν τις δυνατότητες. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι σωστή προετοιμασία και έτσι θα τα καταφέρουν.”

6. Ποιο είναι το όνειρο σου, θα ξανά-προσπαθήσεις μέχρι να φτάσεις στον τελικό;

“Φυσικά και το όνειρο μου είναι να μπω μια μέρα στο Παγκόσμιο αλλά με τον καιρό καταλαβαίνω πως δεν χρειάζεται να είμαι συγκεντρωμένος μόνο σε ένα στόχο αλλά και σε άλλους “δρόμους” στην τέχνη αυτή. Κάποια στιγμή πιστεύω θα με φέρουν οι δρόμοι αυτοί στο Red Bull BC One World Final.”

7. Θα μας αποκαλύψεις τα επόμενά σου βήματα;

“Αυτό το τρίμηνο θα είμαι Αγγλία σε έναν τοπικό διαγωνισμό για να χορέψω δυάδα με τον γνωστό Kid Karam, στη συνέχεια πετάω για Νέα Υόρκη για το Silver Back Open Championship όπου θα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος σε ένα από τα μεγαλύτερα event στο κόσμο. Στη συνέχεια θα είμαι Γαλλία για ένα Παγκόσμιο 2vs2 και στο Monteplier για το Battle Of The Year για να διεκδικήσω τον Παγκόσμιο Τίτλο μου -που κατέκτησα πέρσι στη Γερμανία και ήταν ο πρώτος που ήρθε στην Ελληνική breaking σκηνή. Τέλος θα είμαι στην Ταιβάν καλεσμένος στη 16άδα του Παγκόσμιου Taipei b-boy City Undisputed κάτι που ανοίγω για πρώτη φορά τις πόρτες της Ασίας ως Έλληνας χορευτής και αυτό είναι μόνο η αρχή.”

“Τέλος θα είμαι κριτής στο Battle of the Best Θεσσαλονίκη στις 16 Δεκεμβρίου πλάι με τον Παγκόσμιο Hong 10 από Κορέα και τον MG από Σλοβακία.”

Δες ξανά το Red Bull BC One World Final εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;