Τραμ: Κλείνουν οι στάσεις από Σύνταγμα μέχρι Κασομούλη!
Δείτε αναλυτικά!

Το Υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας του Τραμ, για τους σταθμούς από το Σύνταγμα έως και Κασομούλη, καθώς πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα έργασίες για να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη σοβαρή διάβρωση στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, αναμένεται πως θα γίνει τις επόμενες μέρες από τη ΣΤΑΣΥ. Το πότε ωστόσο θα αποκτασταθεί παραμένει άγνωστο, μέχρι να εκτιμηθεί το επίπεδο της ζημιάς.

Το πρόβλημα έχει διαπιστωθεί από τους αρμόδιους ήδη από τον Μάιο, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα δημοτικού χώρου στάθμευσης στην Καλλιθέα. Κατόπιν, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επικοινώνησε με το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να γίνει εκτίμηση και καταγραφή της κατάστασης της υπόγειας κοίτης του Ιλισσού.

Τα προβλήματα εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση, από τη σχολή της αστυνομίας επί της Λεωφόρου Μεσογείων έως τις εκβολές του ποταμού στο Φάληρο.

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν οι απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα.

Σύμφωνα με τον υπουργό υποδομών οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η υπογειοποιημένη κοίτη του Ιλισσού εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Για την εκπόνηση των μελετών θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα έργα και οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο υποδομών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;