Νυχτερινή βουλιμία: Γιατί μου συμβαίνει και πώς να την αντιμετωπίσω;
Βάλε τέλος στις νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο!

Με τον όρο νυχτερινή βουλιμία αναφερόμαστε σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπερβολικής και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης τροφής κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου το άτομο νιώθει σαν να χάνει τον εαυτό του, να ξεχνάει ποιο είναι και υπνωτισμένο να οδηγείται στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής.

Η νύχτα χαρακτηρίζεται από επεισόδια ύπνου, τα οποία όμως διακόπτονται από πολλαπλά και αιφνίδια ξυπνήματα που ακολουθούνται από την ψυχαναγκαστική λήψη τροφής. Είναι μια στιγμή μυστική, όπου το φαγητό μεταμορφώνεται σε όχημα συναισθηματικής ασφάλειας και ανακούφισης, ενώ το επόμενο πρωί ο άτομο μπορεί να μην θυμάται τι έφαγε, να έχει μερική ή πλήρη αμνησία για το γεγονός.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας βυθίζεται σε αλυσιδωτές αρνητικές σκέψεις και επίπονα συναισθήματα, τα οποία όμως δυσκολεύεται να διαχειριστεί. Νιώθει θλίψη, σωματική και ψυχική κόπωση, ενοχές για τον εαυτό του, άγχος για την επόμενη νύχτα, θυμό και απελπισία επειδή δυσκολεύεται να αντισταθεί στη νυχτερινή αυτή παρόρμηση. Τα συναισθήματα αυτά λειτουργούν ως συνέπειες και ως ερεθίσματα στην επανάληψη των βουλιμικών επεισοδίων.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;