ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 5.500 θέσεων εργασίας ανέργων!

Από neolaia.gr Team 16 Οκτωβρίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ η απόφαση για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 5.500 θέσεις εργασίας ανέργων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει ως ωφελούμενους, ανέργους 22-29 ετών, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχολούνται σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, λαμβάνοντας απολαβές αντίστοιχες ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου υπαλλήλου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ. Η διάρκεια του προγράμματος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα είναι 12μηνη. Βέβαια θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες σχετική υπουργική απόφαση και ανακοίνωση για την προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ, όπου θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες και τα κριτήρα για τους ωφελούμενους.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΔΩ!

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο:

την άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο επιστημονικό τους αντικείμενο,
την θεσμική αναβάθμιση του δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και
την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικία σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται:

— για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ

— για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ

— για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζεται η θεσμική αναβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών για τον πολίτη με μια ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στην ανεργία και την υποαπασχόλιση των νέων επιστημόνων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ασφαλιστικά ταμεία (σχεδόν 1.250 προσλήψεις σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) αλλά και φορείς από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Εσωτερικών κ.α

Οι άνεργοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όταν δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, οι άνεργοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, ενώ το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει την διαδικασία για την διασφάλιση της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486