ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων ύψους έως 36.000 ευρώ!

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα από τον ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε η διοικήτρια του Οργανισμού, κα Μ. Καραμεσίνη. Το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε άνεργους πρώην επιχειρηματίες, προκειμένουν να έχουν μία δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες που έκλεισαν τις εταιρείες τους από 1/1/12 και μετά και που θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται μάλιστα πως μέσω του νέου προγράμματος θα δοθεί η ευκαιρία και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, γιατί πολλοί που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους δεν μπόρεσαν να μπουν σε ρυθμίσεις. Τώρα με αυτό το πρόγραμμα θα δοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα για να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ, απευθείας το 25%, ή μέχρι το 25% , της επιχορήγησης που θα πάρουν, απευθείας στον ΕΦΚΑ.

Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 θέσεις εργασίας ανέργων με μισθό έως 1.600 ευρώ!