ΑΣΕΠ: Πότε θα προκηρυχθούν οι 3.000 μόνιμες θέσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Δείτε αναλυτικά!

Σε συνέντευκη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Contra», η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε σημαντικές ανακοινώσεις για τις 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα υπάρξει πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα και ειδική μοριοδότηση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κατά τη διαδικασία πρόσληψης των υπαλλήλων.

Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

«Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018, που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», συμπληρώνοντας ότι «Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης».

Για τις εφεξής προσλήψεις στο δημόσιο η υπουργός είπε ότι θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1 προς 1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση και τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, καθώς, όπως σημείωσε από το 2009 το Δημόσιο έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 20%.

«Σταματάμε τη συρρίκνωση» σημείωσε και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι επιθυμεί την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 και ότι ετοιμάζεται να απολύσει συμβασιούχους, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση σειράς τομέων του Δημοσίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr