Επίδομα παιδιού 2018: Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι την ε’ δόση;

Από neolaia.gr Team 11 Οκτωβρίου 2018

Επίδομα παιδιού 2018: Δείτε αναλυτικά!

Ο χρόνος σιγά- σιγά πλησιάζει προς το τέλος του και αυτό σημαίνει πως απομένουν ακόμη δύο δόσεις για το επίδομα παιδιού 2018 που θα πρέπει να λάβουν οι δικαιούχοι του.

Η πληρωμή για την ε΄δόση (που είναι και η προτελευταία του έτους) θα αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος- Οκτώβριος και έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον αρμόδιο φορέα, τον ΟΠΕΚΑ, στις 25-27 Νοεμβρίου.

Είναι σημαντικό πως στην πληρωμή για το επίδομα παιδιού 2018, έχουν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου 2018 και εφόσον φυσικά έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Όπως έχει επισημανθεί με ιδιαίτερη έμφαση από τους αρμόδιους, είναι πως οι εν δυνάμει δικαιούχοι έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα παιδιού 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και η διαδικασία θα κλείσει.

Προσοχή, στο νέο σύστημα οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους επιδότησης και όχι στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους όπως ίσχυε παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr και της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι οικογένειες που δικαιούνται το επίδομα των 600 ευρώ!