Φοιτητική ζωή: 5 δύσκολες αποφάσεις που θα κληθείς να πάρεις κάποια στιγμή
Δεν είναι εύκολη η φοιτητική ζωή αλλά σε διδάσκει σπουδαία μαθήματα.

Η φοιτητική ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη αλλά καθημερινά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει όσο πιο όμορφη μπορεί.

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, οι οποίες είναι δύσκολες και όλοι οι φοιτητές έχουν κληθεί να πάρουν, τόσο για τη ζωή τους αλλά και για τη σχολή.

1.Η απόφαση για την αλλαγή πόλης.

Είναι μια δύσκολη απόφαση, την οποία πολλοί φοιτητές έχουν προσπαθήσει να αποφύγουν. Αλλά, καλώς ή κακώς αν η σχολή σου είναι σε άλλη πόλη, πρέπει να πας. Δεν είναι εύκολη μετάβαση, ειδικά όταν δεν έχεις μάθει να ζεις μόνος σου, αλλά έχει και πολλά θετικά που ακόμη δε μπορείς να δεις, αν είσαι πρωτοετής.

2.Η απόφαση να μιλήσεις σε κάποιον καθηγητή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρωστούν ένα μάθημα για να πάρουν πτυχίο. Οπότε, πρέπει να μιλήσουν κατ’ιδίαν με τον καθηγητή τους για να τους δώσει τις κατάλληλες συμβουλές. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά δεν είναι και κακό.

3.Η απόφαση που αφορά τη δουλειά.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθεί ένας φοιτητής να δουλεύει και να σπουδάζει ταυτόχρονα, αλλά χρειάζεται γιατί έτσι γίνεται πιο ανεξάρτητος. Όμως, η απόφαση για να γίνει κάτι τέτοιο θέλει σκέψη.

4.Η απόφαση να ξαναδώσει εξετάσεις και να πας σε άλλη σχολή.

Αυτό και αν είναι πλήγμα. Υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν σε μια σχολή αλλά με το πέρασμα των χρόνων, κατάλαβαν πως δε θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο που διάλεξαν στην αρχή. Είναι δύσκολη απόφαση να ξαναδώσεις εξετάσεις γιατί ξαναμπαίνεις σε περίεργα μονοπάτια. Αλλά πάντα πρέπει να κυνηγάς τα όνειρα σου.

5.Η απόφαση του εξωτερικού.

Πιστεύεις πως έχεις δυνατότητες να μεγαλουργήσεις στο εξωτερικό αλλά ακόμη φοβάσαι να κάνεις το μεγάλο βήμα. Είναι λογικό. Αν φύγεις για εξωτερικό δύσκολα γυρνάς πίσω, γιατί μαθαίνεις σε άλλες νοοτροπίες και κουλτούρες, ειδικά όταν σπουδάζεις. Πολλοί λένε πως όσο πιο μικρός είσαι, τόσο πιο εύκολα φεύγεις για σπουδές στο εξωτερικό. Αλλά είναι δύσκολα.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές ενός καθηγητή στους πρωτοετείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0