Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν!
Ήρθε η ώρα για ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018! Μια καλή ευκαιρία για ψώνια!

Σαν να μην είχαμε αρκετούς λόγους για να κάνουμε ψώνια (ειδικά εμείς οι γυναίκες), σε λίγες μέρες ξεκινούν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018 -αυτές του φθινοπώρου- κατά τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε προσφορές για να αποκτήσουμε πράγματα που χρειαζόμαστε (ή και όχι τόσο πολύ).

Με βάση το νόμο 4446/2016, πέρα από τις εκπτώσεις που γίνονται παραδοσιακά το καλοκαίρι και τον χειμώνα, τα καταστήματα μπορούν να προχωρήσουν άλλες δύο φορές μέσα στον χρόνο σε ενδιάμεσες εκπτώσεις κάθες έτος, μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο. Μπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018 να είναι μικρότερες σε διάρκεια, όμως συμπληρώνουν το καρέ και κάθε εποχή έχει τη δική της “ευκαιρία” να προσφέρει στους καταναλωτές.

Για φέτος, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου και να διαρκέσουν για 10 ημέρες (συνήθως βέβαια τα μαγαζιά διατηρούν τις προσφορές τους για κάποιες μέρες παραπάνω). Επιπλέον, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, προκειμένου να έχουν όλοι την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Έτσι ακόμα και όσοι εντός της εβδομάδας δεν μπορούν να επισκεφθούν την αγορά, θα έχουν το χρόνο να το κάνουν τότε.

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή 2018: Για ποιες Κυριακές θα ισχύσει; – Ποιο θα είναι το ωράριο;

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018 μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ ενημερώνοντας τις επιχειρήσεις μέλη της θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων στην υποχρέωση αναγραφής της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Η ΕΣΕΕ, δηλώνει πως κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και διαπιστώθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις δεν αναγράφονται διπλές τιμές παρά μόνο γενικευμένα το ποσοστό μείωσης. Αυτό αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνει, με προβλεπόμενα πρόστιμα ίσα με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση δεύτερη φορά σε διάστημα πενταετίας αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχειρήσης ενώ στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμοαυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
4'
48 - 38
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;