Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018: Η έναρξή τους τιμάται με ένα doodle!
Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018 είναι το θέμα σήμερα!

Ξεκινούν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018!

Η Google αφιερώνει το σημερινό doodle της στον αθλητικό θεσμό και οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018 γίνονται το θέμα της ημέρας.

Πάνω από 200 χώρες θα συμμετάσχουν στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και χιλιάδες αθλητές  θα βρεθούν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από 15 ετών έως 18 και είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται.

Οι αγώνες περιγράφονται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός όπου συμμετέχουν οι νέοι από όλο τον κόσμο. Η φετινή μασκότ των αγώνων είναι η Pandi, ένα νεαρό τζάγκουαρ που λατρεύει τον αθλητισμό και μένει στην Αργεντινή.

Τα μετάλλια που λαμβάνουν οι νικητές των αγωνισμάτων είναι χρυσά, αργυρά και χάλκινα και αφορούν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Φέτος ο 18χρονος Farid Husen από την Ινδονησία σχεδίασε τα μετάλλια.

Το kiteboarding και το BMX freestyle park κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση, αλλά και μια νέα έκδοση χάντμπολ που παίζεται σε παραλία. Το ποδόσφαιρο δε βρίσκεται ανάμεσα στα αγωνίσματα και το αντικαθιστά το futsal – ένα παιχνίδι με μπάλα που λαμβάνει μέρος σε μικρό, εσωτερικό χώρο. Τα μικτά αγωνίσματα (για αγόρια και κορίτσια) θα κάνουν την εμφάνιση τους αλλά θα δούμε και μικτά αγωνίσματα όπου θα συμμετέχουν στην ίδια ομάδα αθλητές από διαφορετικές χώρες. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δε θα έχουν μόνο οι αθλητές την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες τους, καθώς νεαροί δημοσιογράφοι και πρεσβευτές-αντιπρόσωποι κρατών δίνουν το παρόν. Όλοι όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops (εργαστήρια) και να έρθουν κοντά με ανθρώπους άλλων χωρών.

Το σημερινό doodle σχεδιάστηκε από τις  Cynthia Yuan Cheng και Vrinda Zaveri.

Δες το video με το doodle!

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;