10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι έφηβοι!
Μην τρελαίνεσαι... τα πράγματα είναι μια χαρά!

Δύσκολη κατάσταση η εφηβεία!

Καταλαβαίνουμε τι περνάς και δεν είσαι ο μόνος σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι έχουμε γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της εφηβείας και δε γίνεται να μην τη βιώσεις.

Η εφηβεία είναι εκείνη φάση της ζωής σου όπου αφήνεις την παιδική ηλικία πίσω και προχωράς σε ένα στάδιο πριν από την ενηλικίωση. Με λίγα λόγια γίνεται το σώσε!

Αν δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία, θα καταλάβεις πως και η εφηβεία έχει τη χάρη της και σε παρακαλώ, μη βιάζεσαι αν μεγαλώσεις. Οκ, το σχολείο είναι δύσκολο, οι παρέες περίεργες και τα νεύρα σου δεν είναι στην καλύτερη τους φάση αλλά όλα θα πάνε καλά.

Αυτά πρέπει να γνωρίζεις αγαπημένε μου έφηβε!

1.Τα σιδεράκια δε θα μείνουν για πάντα στα δόντια σου και μόλις τα βγάλεις θα καταλάβεις πόσο τα είχες ανάγκη. Για καλό είναι.

2.Η ακμή θα φύγει. Απλά φρόντισε να ακούς τη μητέρα σου που ουρλιάζει η άμοιρη από το πρωί και σου ζητάει να μην πειράζεις το πρόσωπο σου με τα χέρια σου.

3.Όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στο σχολείο, στο φροντιστήριο ακόμη και στο δρόμο, θα το λες. Είτε στους γονείς, είτε σε κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι. Δε θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου φερθεί άσχημα και αντίστοιχα οφείλεις να κάνεις το ίδιο.

4.Το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Υπάρχουν οι κακοί, οι καλοί, οι σούπερ cool και άλλοι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε καμία κατηγορία. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου.

5.Μη φοβάσαι την απόρριψη. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας εμφανίζονται πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία μπορεί να μην είναι εύκολο να διαχειριστείς. Η απόρριψη μπορεί να είναι ένα από αυτά. Οπότε, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να την αποδεχτείς και να προχωρήσεις σε άλλες καταστάσεις.

6.Μην αγνοήσεις τον αθλητισμό γιατί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεδώσεις αλλά και να ξεσπάσεις όταν πιέζεσαι.

7.Οι γονείς σου ξέρουν τι περνάς. Τα έχουν περάσει και οι ίδιοι. Οπότε, προσπάθησε, όταν έχεις κέφια να μιλήσεις μαζί τους. Είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα σου σταθούν χωρίς να ζητήσουν ΠΟΤΕ αντάλλαγμα.

8.Το στιλ είναι προσωπικό θέμα. Μη γίνεσαι ένα με τη μάζα.

9.Τα όνειρα σου και οι στόχοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! Αρκεί να έχεις θέληση και αρκετή υπομονή (όλοι έχουμε κάνει τρομερή, πίστεψε μας!).

10.Η υποτιθέμενη αποτυχία που μπορεί να νιώθεις δεν είναι αποτυχία. Είναι ένα μάθημα που σε κάνει πιο δυνατό. Διασκέδασε την εφηβεία σου και μη βιάζεσαι!

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να δείξεις δυναμισμό στη σχολή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 14 
 6 
 0 
 2 
 3