Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ειδική
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Έναν τρελό αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να έχει ικανοποιημένες όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες (για παράδειγμα με το κοινωνικό μέρισμα 2018), τούλαχιστον μέχρι το Μάιο του 2019 που θα έχουμε τις εκλογές.

Κι ενώ όλα δείχνουν ότι το βάρος έχει δοθεί στο να μην γίνει η περικοπή των συντάξεων, αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη χορήγηση των υπόλοιπων παροχών που σχεδιάζει. Βεβαίως αυτό δε μένει παρά να περιμένουμε για δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων.

Στα όσα σχεδιάζει, συμπεριλαμβάνονται και η παροχή αναδρομικών στους ενστόλους, όπου θα περιλαμβάνεται έκτακτο επίδομα θέρμανσης, μπόνους στους κατοίκους των νησιών εκείνων που χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ, ενώ υπάρχουν και σκέψεις να αυξηθεί το ποσό για το επίδομα ενοικίου.

Η επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους είναι βέβαιη ενώ για να υπάρξει έκτακτο μέρισμα θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι θεσμοί όσον αφορά στην ύπαρξη του δημοσιονομικού χώρου. Προς το παρόν, στην Ελλάδα μιλούν για ένα ποσό το οποίο θα φτάσει υπό προϋποθέσεις και στα 700-900 εκατ. ευρώ.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι το κοινωνικό μέρισμα 2018 να διανεμηθεί κατά τα περσινά πρότυπα και στον ίδιο χρόνο, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί “ειδικό μέρισμα” σε δύο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες:

-Στους κατοίκους των ορεινών περιοχών της χώρας στις οποίες επικρατούν και οι δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα. Οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινούν σε 10 μέρες και αναμένεται αύξηση της τιμής κατά 20%.

-Στους κατοίκους των τελευταίων πέντε νησιών του Αιγαίου που εξακολουθούν να έχουν το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ. Αυτό είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί οπότε θα χρειαστεί μια άμεση εισοδηματική ενίσχυση.

Κι ενώ υπάρχει η σχετική πρόβλεψη να πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα 2018, ειδικό και γενικό, κατά τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει τις πληρωμές και στις αρχές του 2019. Η συνταγή είναι το επίδομα στέγασης ωστόσο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ μειώνονται στο μισό οι δικαιούχοι του, καθώς το κονδύλι του επιδόματος κουτσουρεύτηκε από τα 600 στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος είναι να αυξηθεί κατά 150 εκατ. ευρώ επιπλέον το κονδύλι για το συγκεκριμένο επίδομα ώστε να μην είναι τόσο δραματική η μείωση στον αριθμό των δικαιούχων.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Και το επίδομα θέρμανσης μέσα στο ποσό των δικαιούχων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;