Εύκολες συνταγές: Πανεύκολο υγρό σοκολατένιο κέικ για τρελές απολαύσεις!
Οι λάτρεις τη σοκολάτας θα πάθουν παροξυσμό!

Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και ελπίζουμε να μας νιώθεις!

Θέλεις να φας ένα νόστιμο γλυκό αλλά δε ξέρες τι; Ε, λοιπόν, σου προτείνουμε αυτό το αμαρτωλό κέικ για να νιώσεις τη δύναμη της σοκολάτας!

Υλικά συνταγής

Για το κέικ:

  • 1 ½ φλ. τσαγιού (190 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
  • ¼ φλ. τσαγιού (30 γρ.) σκόνη κακάο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.σ. (70 ml) σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. (15 ml) ξύδι
  • 1 κ.γ. (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζεστό νερό

Για τη ganache σοκολάτας:

  • 200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • ½ φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και ρίχνετε μέσα όλα τα ξηρά συστατικά, τηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτετε τα υγρά συστατικά, δηλαδή το σπορέλαιο, το ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ζεστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή.
  4. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια “παιρνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο κέικ και στα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει και αφαιρείτε τα τοιχώματα.

Για τη ganache σοκολάτας:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τη τεμαχισμένη σοκολάτα, την αφήνετε 1 λ να “καθίσει” χωρίς να ανακατεύετε και στη συνέχεια ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο πηχτό μείγμα.
  2. Μεταφέρετε το κέικ σας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνετε από πάνω τη γκανάζ σοκολάτας και την απλώνετε με μια μαρίζ στην επιφάνεια του κέικ, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 2,5 εκ. περιμετρικά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι δημιουργήστε ένα σχήμα λουλουδιού (βλέπε βίντεο). Αφήνετε τη γκανάζ να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;