Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Αλλάζει η χρέωση – Ανάλογα με την απόσταση το αντίτιμο!

Από neolaia.gr Team 2 Οκτωβρίου 2018

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Δείτε αναλυτικά!

Μεγάλες αλλαγές σχεδιάζει ο ΟΑΣΑ, μετά την είσοδο στην εποχή «Ηλεκτρονικό εισιτήριο«, αφού ανατρέπει τον μέχρι τώρα τρόπο χρέωσης στις συγκοινωνίες. Κριτήριο για την χρεώση του εκάστοτε επιβάτη θα είναι πλέον η απόσταση που θα διανύει και δεν θα ισχύει πλέον το «στάνταρ» αντίτιμο, ανεξαρτήτως διαδρομής.

Το συγκεκριμένο, νέο, σύστημα τιμολόγησης που ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ, παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Star, και οι πληροφορίες λένε πως για την εφαρμογή της αναλογικής τιμολόγησης η Αττική, χωρίζεται σε πέντε ζώνες. Στη μελέτη αναφέρεται ότι η τιμή του εισιτηρίου θα αυξάνεται εάν ο επιβάτης αλλάζει ζώνη, ενώ η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου διευκολύνει το σχεδιασμό για νέο ζωνικό σύστημα. Ο υπολογισμός της απόστασης θα είναι πιο εύκολος, αφού ο επιβάτης επικυρώνει το εισιτήριό του στις πύλες των σταθμών.

Η μελέτη αυτή αναφέρει:

-Η πρώτη περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και των κοντινών δήμων.

-Η δεύτερη περιλαμβάνει τον βόρειο τομέα, περιοχές δηλαδή όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και η Κηφισιά, αλλά και τον νότιο τομέα με περιοχές όπως η Βούλα και η Βουλιαγμένη.

-Η τρίτη ζώνη τον ανατολικό και δυτικό τομέα.

-Η τέταρτη το αεροδρόμιο όπου εκεί είναι διαφορετική η τιμολογιακή πολιτική

Η πέμπτη ζώνη περιλαμβάνει τις περιοχές της υπόλοιπης Αττικής.

Με το νέο σύστημα τιμολόγησης, ο επιβάτης θα χρεώνεται ανάλογα με τη διαδρομή που θα κάνει. Σήμερα είτε διανύσει μια απόσταση 20 σταθμών είτε δύο χρεώνεται το ίδιο. Η αναλογικότητα θα φέρει μειώσεις, αλλά και αυξήσεις στην τιμή μετακίνησης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486