Παγκόσμιος Τελικός Red Bull BC One 2018: Η Ami και ο Lil Zoo κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου!
Τα καλύτερα B-Girls και B-Boys του κόσμου εντυπωσίασαν στο κατάμεστο Hallenstadion της Ζυρίχης. Στους 16 του Red Bull BC One Last Chance Cypher 2018 ο Έλληνας breaker, Onel.

Η 15η διοργάνωση του Red Bull BC One World Final επέστρεψε εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, στην Ελβετία. Η Ζυρίχη αποδείχθηκε καταπληκτική οικοδέσποινα μιας αξέχαστης 3ημερης γιορτής του Hip Hop με αποκορύφωμα τον sold out Παγκόσμιο Τελικό το περασμένο Σάββατο στο Hallenstadion. Οι καλύτεροι breakers από 11 χώρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο dancefloor, με περισσότερα από 4000 άτομα να παρακολουθούν τη δράση, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα. Δύο μέρες νωρίτερα, ο Onel από την Κόρινθο έδωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δική του μάχη στο Red Bull BC One Last Chance Cypher 2018 – η πρώτη θέση εξασφάλιζε μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό- φτάνοντας στους 16 του διαγωνισμού.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull BC One B-Girl, συγκεντρώνοντας 16 B-Girls, που κέρδισαν μια θέση στον τελικό είτε μέσω του Red Bull BC One Cyphers σε όλο τον κόσμο είτε μέσω της διάκρισης τους σε άλλους σημαντικούς αγώνες. Η Ami από την Ιαπωνία κέρδισε τη μάχη του dancefloor χάρη στην εμπειρία και την εξαιρετική εκτέλεση, αφήνοντας δεύτερη την San Andrea από τη Γαλλία. «Το Red Bull BC One ήταν ένα όνειρο ζωής. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να βρεθώ σε αυτή τη σκηνή και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό με μοναδικό vibe, είμαι πραγματικά υπερήφανη για αυτό, ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα.»

Στη μάχη των B-Boys, ο Lil Zoo από την Αυστρία κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή Red Bull BC One, με νίκη επί του Αμερικανού Luigi σε ένα συναρπαστικό τελικό τριών γύρων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που ήταν το κερασάκι στην τούρτα των πρόσφατων γενεθλίων του. «Θυσίασα τα πάντα για να είμαι εδώ. Μετακόμισα στην Αυστρία και δούλεψα σκληρά για δέκα χρόνια και τελικά τα κατάφερα!»

Οι κριτές Tuff Kid (Ελβετία), Taisuke (Ιαπωνία), Junior (Γαλλία), Wicket (ΗΠΑ) και Benny (Γερμανία) είχαν δύσκολο έργο όλο το βράδυ καθώς το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. «Είμαστε εδώ τελικά! Αυτό ήταν το όραμα μας από την αρχή – να δημιουργηθεί μια διοργάνωση για την ανάδειξη της επόμενης γενιάς!», δήλωσε ο Tuff Kid.

Εκτός από τα εντυπωσιακά battles, το πλήθος παρακολούθησε και μια εξαιρετική χορογραφία από την ομάδα Femme Fatale από τις ΗΠΑ και η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση των M.O.P., που ξεσήκωσαν το κοινό με τη μουσική τους.

Αναλυτικά το line-up του Red Bull BC One World Final 2018:

B-Girls: Ami (Ιαπωνία), Ayumi (Ιαπωνία), Narumi (Ιαπωνία), San Andrea (Γαλλία), Roxy (Ηνωμένο Βασίλειο), Sarah Bee (Καναδάς), Kate (Ουκρανία), Sunny (ΗΠΑ), Mess(Ρωσία), AT (Φιλανδία), JK47 (Καναδάς), Primary Soul (Νότια Κορέα), Kastet (Ρωσία), Mini Japa (Βραζιλία), Paulina (Πολωνία), Sayora (Καζακστάν)
B-Boys: Lil Zoo (Αυστρία), Luigi (ΗΠΑ), Victor (ΗΠΑ), Dr. Hill (Ελβετία), Uzee Rock (Ουκρανία), Lil Kev (Γαλλία), Issei (Ιαπωνία), The Wolfer (Αυστρία), Luka (Βραζιλία), Cri6 (Μαρόκο), Nori (Ιαπωνία), Sunni (Ηνωμένο Βασίλειο), Vero (Νότια Κορέα), Kid Colombia (Ολλανδία), Leony (Βραζιλία) και Chey (Ισπανία).

Σχετικά με το Red Bull BC One

Το Red Bull BC One θεωρείται ο σημαντικότερος one-on-one B-Boy διαγωνισμός στον κόσμο. Κάθε χρόνο χιλιάδες χορευτές διαγωνίζονται σε εθνικούς προκριματικούς (cyphers) για μια πολυπόθητη θέση στο Last Chance Cypher! Εκεί πρέπει να αποδείξουν το ταλέντο και τις ικανότητες τους και να διεκδικήσουν τη μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό Red Bull BC One. Στο Red Bull BC One World Final διαγωνίζονται 15 προσκεκλημένοι χορευτές που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους βάσει των προηγούμενων εμφανίσεών τους.

Σχετικά με τα B-Boys

To B-Boying ή αλλιώς Break Dance είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970. Σύντομα κέρδισε την προσοχή των ΜΜΕ με τη ραγδαία εξάπλωσή του στη Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρωσία και την Ιαπωνία. Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock, τα power moves και τα freezes. O χορός αυτός συνήθως συνδέεται με ακούσματα Hip Hop και breakbeats, αλλά οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια ευρεία ποικιλία μουσικής.

Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται B-Boy ή B-Girl ή breaker.

To B-Boying έχει διανύσει πολύ δρόμο από τη γέννησή του στο Νότιο Μπρόνξ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Πλέον, το πραγματικό νόημα της κουλτούρας του Hip Hop βρίσκεται στη μοναδικότητα της συλλογικής συνείδησης που τη χαρακτηρίζει και σε αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι χορευτές: το Hip Hop δεν είναι κάτι που απλά κάνει κάποιος, αλλά κάτι με το οποίο ζει.

Χρήσιμα links:
Επίσημο website: www.redbullbcone.com
Facebook: www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: https://twitter.com/redbullbcone
Instagram: www.instagram.com/redbullbcone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;