Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: 1- 8 Οκτωβρίου - Θεραπεία τραυματικών εμπειριών
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Μια καινούρια εβδομάδα και μαζί ένας καινούριος μήνας! Τι θα φέρουν στο ζώδιό σου;

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: 1- 8 Οκτωβρίου

Θεραπεία τραυματικών εμπειριών

Από την Λίλιαν Σίμου

Η αρχή του δεύτερου φθινοπωρινού μήνα μας βρίσκει με ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, στο οποίο θεωρώ πως πρέπει να δώσουμε βαρύτητα. Πρόκειται για την προσωρινή υπαναχώρηση του πλανητοειδούς Κενταύρου Χείρωνα, στο ζώδιο των Ιχθύων.

Ο Χείρωνας, ίσως ο πλέον σημαντικός πλανητοειδής της αστρολογικής μελέτης, από την 16η Απριλίου έκανε την είσοδό του στην αρχή του ζωδιακού κύκλου μετά από 51 χρόνια. (άρθρο: Χείρωνας στον Κριό https://astrolife.gr/chironas-ston-krio-stin-kopsi-tou-xyrafiou/). Ωστόσο, την μακρά του διαδρομή στον Κριό, διακόπτει ένα σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ανάδρομος πλέον, επιστρέφει για λίγους μήνες στους Ιχθείς.

Έχουμε λοιπόν από την 26η Σεπτεμβρίου τον Χείρωνα στους Ιχθείς, ως την 17η Φεβρουαρίου 2019. Από την 18η Φεβρουαρίου, εισέρχεται και πάλι στον Κριό οριστικά και παραμένει για τα επόμενα χρόνια.

Η επιστροφή στο τέλος των Ιχθύων, είναι σημαντική.

Κι αυτό διότι ο Χείρωνας βρέθηκε στους Ιχθείς στην αρχή της κρίσης των τελευταίων ετών, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2010. Έκτοτε, και ως τον Απρίλιο του 2018, άφησε στην ψυχή μας την αίσθηση του πόνου, της σύγχυσης, της θολής ή παραπλανητικής εικόνας.

Κατά την περίοδο αυτή, άνθισαν οι ιδέες που έκρυβαν μηνύματα δύσκολο να αντιληφθούμε. Οι ψευδο-διδάσκαλοι, οι αναμετάδοση ειδήσεων που στόχευαν στην πλάνη ή στον φόβο των ακροατών, η έμφαση στον πόνο, στην απογοήτευση, στην συντήρηση φαινομένων που ήταν δυσάρεστα, απογοητευτικά, μελαγχολικά.

Ο Χείρωνας στο ζώδιο των Ιχθύων προβάλει την αδυναμία έκφρασης των θετικών του χαρακτηριστικών. Ακριβώς στο απέναντι, στην Παρθένο, είναι σε μία από τις καλύτερες θέσεις του. Διττή η φύση του (άλογο και έλλογο ον), βρίσκεται σε ένα διπλό ζώδιο (Ιχθείς).

Αντικατοπτρίζει την ανάγκη να αντιληφθούμε και να διδαχτούμε από τον πόνο και να συμφιλιωθούμε με τις τραυματικές εμπειρίες μας. Η μάχη πρέπει να δοθεί με σοφία και επίγνωση. Είμαστε ικανοί να θεραπεύσουμε ό,τι έχει θολώσει την κρίση μας, έχει αφήσει τραυματίσει τη ζωή μας.

Στην επιστροφή του στους Ιχθείς, μας δίνει μία τελευταία ευκαιρία, ως κοινωνία και ως ατομικότητα, να σταθούμε σε ό,τι μας έκανε να υποφέρουμε και ακόμη αιμορραγεί. Υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουμε επιλύσει ή δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως τα δυσάρεστα αποτελέσματά τους. Κρίσεις, λάθη, ουτοπίες, προδοσία, σκληρότητα, ψέμα, μας αποσυντόνισαν τα τελευταία χρόνια. Στο υποσυνείδητο θα διαπιστώσουμε τα ίχνη τους.

Έχουμε όμως τα εφόδια προκειμένου να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες αυτές, να σβήσουμε οριστικά τις μνήμες που ορθώνονται ως εμπόδια στα μελλοντικά βήματα. Κι αυτό θα γίνει ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι Ιχθείς είναι ένα ζώδιο που δύσκολα διατηρεί την γείωσή του. Βασικά χαρακτηριστικά στρέφονται γύρω από τη συμπόνια, την ενσυναίσθηση, την δεκτικότητα στον πόνο και την ευαισθησία. Αυτές οι ιδιότητες μπορούν, στην καλύτερη εκδοχή, να οδηγήσουν κάποιον να βοηθήσει, να θεραπεύσει και να εξυπηρετήσει άλλους. Ενδεχομένως όμως υπερβάλλοντας, καθώς δεν υπάρχει η αίσθηση του μέτρου. Μπορεί στην αρνητική εντύπωση να επικρατεί η θυματοποίηση και η εξαπάτηση. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτή η κατάσταση της επιλεγμένης αλλά ανήμπορης εξάντλησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει τη χειραγώγηση ή την εξαπάτηση. Αυτό θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει το άτομο να γίνει αυτό που θεωρούμε μερικές φορές ως «ψυχικό βαμπίρ».

Η οκταετία του Χείρωνα στο ζώδιο των Ιχθύων, εμπεριείχε αυτά τα χαρακτηριστικά λοιπόν… Κατά συνέπεια, η περίπου πέντε μηνών επιστροφή του, λύνει τις τελευταίες εκκρεμότητες…

Το αναπόφευκτο των εμπειριών από το 2010 ως σήμερα, πρέπει να λάβει τέλος. Ο κίνδυνος έγκειται στο να έχουμε συνηθίσει στην τακτική της ταλαιπωρία και να μην δεχόμαστε να αποκολληθούμε από αυτήν. Η εξιδανίκευση του πόνου, είναι ένας τρόπος να έλκουμε την προσοχή και να γίνουμε χειριστικοί με υπόγειες μεθόδους. Οφείλουμε στον εαυτό μας να λύσουμε τα δεσμά με το χθες. Να μην παραμείνουμε βυθισμένοι στην θλίψη, να βρούμε απλά έναν τρόπο να συνυπάρξουμε με το πρόβλημα, να το αποδεχτούμε, να το κατανοήσουμε και να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, τη μοναδικότητα και τη δύναμή μας. Γιατί ο Χείρωνας μας διδάσκει, πως εμείς μόνο μπορούμε να γίνουμε το φάρμακο σε ό,τι μας ταλαιπωρεί!

Αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς και την ασάφεια, την σύγχυση και την χειραγώγηση που ύπουλα διαχέεται γύρω μας, με πλασματικές εικόνες, πληροφορίες, ιδέες, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση. Να αποκοπούμε από τα δεσμά με τον πόνο του χθες, την άσκοπη θυσία, να απομυθοποιήσουμε ιδέες, ανθρώπους, καταστάσεις που μας έκαναν να ζούμε χωρίς πυξίδα.

Χρειάζεται να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε, να ασχοληθούμε με την θεραπεία σώματος, ψυχής και πνεύματος. Να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, με Τέχνη και έμπνευση για έναν πιο όμορφο κόσμο, που θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εξ αρχής, όταν ο Χείρωνας περάσει οριστικά στο ζώδιο του Κριού, από την 17η Φεβρουαρίου και μετά.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018:

Θέματα που πρέπει να επιλύσουμε τους επόμενους μήνες, έως ότου επανέλθει στον Κριό:

Κριός

Σας ήταν δύσκολο να διαχωρίσετε την προσωπικότητά σας από το σύνολο και να δεχθείτε μία αυτονομία. Με έντονη την ανάγκη της συμπόνιας και της προσφοράς, μέσα σε ένα πλέγμα συγκεχυμένων -συχνά – ιδεών, αναζητήσατε την φυγή μέσα από διεξόδους όχι ευχάριστες, όπως το ποτό, ή τα φάρμακα, ή τις ονειροπολήσεις και ανέφικτες θυσίες. Άλλοτε, η αρνητική κατάσταση μπορεί να σας οδήγησε στην απομόνωση, θεωρώντας τον εαυτό σας εξόριστο μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, ή στην ίδια σας τη πατρίδα. Χαθήκατε σε θολούς σκοπούς, δυσδιάκριτους στόχους, πέρα από κάθε πραγματικότητα. Για σας, η θυσία ήταν αυτοκαταστροφική, αφού δεν είχε πλαίσιο και όρια. Τώρα πια πρέπει να φύγετε από την προσωπική σας φυλακή και να αλλάξετε εντελώς στάση ζωής. Πιστέψτε στην αξία σας, απαιτήστε μία καλύτερη και πιο δυνατή παρουσία και ανακτήστε την χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Η ώρα της προώθησής σας ήρθε και η αυτοθεραπεία σας, θα είναι να απαιτήσετε να διακριθείτε για σας, όχι να λειτουργείτε μόνο μέσω των άλλων.

Ταύρος

Είναι απαραίτητο για σας, να κατανοήσετε τα ταμπού που εμποδίζουν την εξέλιξη του κόσμου, τα συστήματα που έχουν πλέον καταρρεύσει και χρειάζονται αλλαγές. Σε μία κοινωνία με καθορισμένα πλαίσια, δεν είναι μία εύκολη δουλειά, και συχνά αυτό σας φέρνει αντιμέτωπους με τα κατάλοιπα της παράδοσης, τα οποία έχετε μέσα σας σαν σταθερές αξίες, όσο κι αν το πνεύμα σας ζητά να προηγηθεί της εποχής του αυτή την εποχή. Ο ίδιος ο Χείρωνας, μυθολογικά, πάλεψε τη ζωώδη μορφή του, ανυψώθηκε πνευματικά, δεν έπαψε όμως να είναι ο Κένταυρος, μισός άνθρωπος και μισός ζώο. Πολλές φορές αυτή η κατάσταση, θα θυμίζει ότι πατάτε σε ένα τεντωμένο σχοινί. Θα αισθάνεστε ότι βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο αντίθετους πόλους, συγκεντρώνοντας μέσα σας αντικρουόμενες τάσεις και υποφέροντας από όποια απόφαση κι αν πάρετε. Μην σταματήσετε την προσπάθεια, μέσα από την εσωτερική πάλη αποκτάτε έμπνευση. Κάποιοι θα γίνετε μεγάλοι συγγραφείς, ποιητές, δάσκαλοι, φιλόσοφοι, προσφέροντας στον κόσμο με ανιδιοτέλεια και αλτρουισμό.

Δίδυμοι

Αναζητάτε την γνώση με σκοπό την υλική και κοινωνική σας παρουσία.

Εδώ και καιρό, έχετε υποστεί μία πίεση για επιβεβαίωση και καταξίωση, βάζετε όμως στόχους ψηλούς καθαρά υλικούς και πιέζεστε να φέρετε τη γνώση σε συμφιλίωση με το κοινωνικό σας καθεστώς. Οπωσδήποτε είναι μία δύσκολη κατάσταση για σας, αφού πληγώνεστε όταν δεν ανταποκρίνεται το έργο σας στις απολαβές που περιμένετε. Οι προκλήσεις σας αναγκάζουν να λειτουργήσετε μέσα σε πλαίσια συγκεκριμένα και να αξιώσετε την αναγνώριση. Όχι ότι δεν είστε ικανοί να αποδώσετε, αλλά πολλές φορές οι αξιώσεις σας είναι πέρα των ορίων σας, ή είναι διαρκείς και μόνιμα ανικανοποίητες, καθώς στοχεύετε όλο και ψηλότερα στη κοινωνική βαθμίδα, υποβάλλοντας τον εαυτό σας σε ένα διαρκή αγώνα. Καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με τις πραγματικές σας ανάγκες. Θα τις αναγνωρίσετε όταν αναζητήσετε το βαθύτερο νόημα της ζωής. Κι αυτό είναι μέσα από βαθιά αυτογνωσία. Απορρίψτε ό,τι είναι περιττό, είτε αφορά φοβία, είτε αφορά υλικά αγαθά.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;