Εύκολες συνταγές: Φτιάξε μια πανεύκολη κοτόπιτα για εσένα και την παρέα σου!
Ότι πρέπει για αυτόν τον καιρό!

Ο καιρός έχει κρυώσει και αυτό που όλοι θέλουμε είναι να αράξουμε σπίτι και να χαλαρώσουμε!

Μια τέλεια λύση για να περάσεις όμορφα στο σπίτι, είναι να φωνάξεις την παρέα σου και να φτιάξεις την παρακάτω κοτόπιτα! Πανεύκολη και νόστιμη, θα κάνει τους φίλους σου να γλείφουν τα δάχτυλα τους.

Υλικά συνταγής

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, βρασμένο σε αλατισμένο νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά στικς
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • 100 ml ζωμός από το βρασμένο κοτόπουλο
  • 750 γρ. φύλλα Κίχι για πίτες, κομμένα στη μέση
  • 125 ml ελαιόλαδο + 125 ml βούτυρο αναμεμειγμένα για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα και το βράζετε καλά, φροντίζοντας να μείνει 100 ml ζωμός. Το μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και μόλις κρυώσει το ξεκοκαλίζετε και πετάτε τη πέτσες. Κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια τα μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα 100 ml ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμύδι με τη πιπεριά και το 1 κοφτό κ.γ. αλάτι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και “ξανθύνει” ελαφρώς το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο το πασπαλίζετε με ¾ κ.γ. πιπέρι και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε και το τριμμένο κασέρι, ανακατεύετε, προσθέτετε τα 100 ml ζωμό από τη κότα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. και στρώνετε στη βάση του τα μισά κομμένα στη μέση φύλλα Κίχι, λαδωμένα (με το μείγμα ελαιόλαδου-βουτύρου) ένα ένα. Δείτε πως θα τα στρώσετε πιο κάτω στο βίντεο. Αφού στρώσετε τα μισά φύλλα αδειάζετε από πάνω τη γέμιση κότας και τη στρώνετε ομοιόμορφα.
  6. Συνεχίζετε στρώνοντας από πάνω τα άλλα μισά φύλλα και πάλι λαδωμένα (με το μείγμα ελαιόλαδου βουτύρου) ένα ένα (δείτε το βίντεο). Λαδώνετε καλά και το τελευταίο φύλλο και κόβετε τη πίτα σε 8 κομμάτια.
  7. Τη περιχύνετε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού-βουτύρου και τη ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1:10-1:15 ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια τα φύλλα.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε ότι κασέρι θέλετε που είναι στις προτιμήσεις σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φύλλο θέλετε αλλά σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να πρέπει να αλλάξετε το χρόνο ψησίματος καθώς και οι βαθμοί ψησίματος.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;