Βλέποντας το show των Kardashians γίνεσαι... χειρότερος άνθρωπος;
Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη!

Μετά τη Βίκυ Καγιά που δε σταματά να αναφέρεται στις Kardashians ως λανθασμένο πρότυπο, στο Next Top Model, έρχεται και η επιστήμη να μας δείξει πως τελικά αυτή η οικογένεια βλάπτει τον χαρακτήρα μας.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη, αποκαλύφθηκε πως οι άνθρωποι που παρακολουθούν συχνά εκπομπές με περιεχόμενο που ενισχύει την πολυτελή ζωή και τίποτα παραπάνω, είναι πιο επιρρεπείς στην κακία και μπορούν να αλλάξουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 487 ενήλικες, οι οποίοι παρακολούθησαν reality shows όπως το «Keeping up with the Kardashians», διάβασαν περιοδικά που αφορούν στο lifestyle και έπειτα τους έγιναν κάποιες ερωτήσεις που αφορούν στον πλούτο, την πολυτέλεια, τις κρατικές παροχές και τους παρορμητικούς ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό είχε θετική αντίδραση απέναντι σε μια πιο ήπια ζωή ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό δε θεωρεί καθόλου άσχημη τη ζωή όσων ζουν μέσα στον πλούτο. Η έρευνα φανερώνει πως όσοι παρακολουθούν τέτοια προγράμματα γίνονται ακόμη περισσότερο υλιστές και αναπτύσσουν άσχημες συμπεριφορές.

Ο Dr.Rodolfo Leyva που ασχολήθηκε με την έρευνα, αναφέρει πως η στιγμιαία έκθεση και η υπερπροβολή υλιστικών μηνυμάτων μέσω τέτοιων εκπομπών, ενισχύει μια συμπεριφορά προς τον υλισμό και βάζουν το κοινό να «απορροφήσει» όσα βλέπει και να φαντασιώνεται πράγματα που ίσως να μην έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα στη ζωή τους.

Δες και αυτό: Next Top Model: Αυτό είναι το plus size μοντέλο που ενθουσίασε τους κριτές! (video)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;