Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΡΙΧΗ: O Έλληνας breaker, Onel, διεκδικεί την πρόκριση στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull BC One
Ο μεγάλος Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull BC One διεξάγεται 27-29 Σεπτεμβρίου στη μεγαλύτερη ελβετική πόλη και σίγουρα θα μας συναρπάσει!

Ο Χρήστος Ντέντης, γνωστός και ως b-boy Onel ρίχνεται στη μάχη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Red Bull BC One Last Chance Cypher 2018, στις 27 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη, διεκδικώντας μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του κορυφαίου breaking διαγωνισμού, δύο ημέρες αργότερα. Αφού αναδείχθηκε νικητής του Red Bull Dance Your Style στην Ελλάδα, ο Κορίνθιος χορευτής εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Ζυρίχη χάρη στην κατάκτηση του Battle of The Year Balkans & Bounce 2018. Λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες, ο Onel δηλώνει πανέτοιμος να αναμετρηθεί με 35 συμμετέχοντες, από 34 χώρες: “Μετά από τη νίκη μου πέρσι στον Παγκόσμιο Τελικό του Battle of The Year, και τη συμμετοχή μου στο Last Chance Cypher 2017 στο Άμστερνταμ, επιστρέφω και φέτος με σκοπό να ξαναγράψω ιστορία για την Ελλάδα, παίρνοντας μέρος στο Red Bull BC One.”

Έπειτα από προετοιμασία μηνών και προκριματικούς σε όλο τον κόσμο, οι καλύτεροι χορευτές είναι έτοιμοι να αναδείξουν τις ικανότητες τους στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull BC One 2018, στις 29 Σεπτεμβρίου στο Hallenstadion της Ζυρίχης. Η 3μερη γιορτή του Hip Hop, που φέτος κλείνει 15 χρόνια πορείας, περιλαμβάνει dance workshops, battles και κορυφώνεται με την ανάδειξη δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, αφού για πρώτη χρονιά θα διεξαχθεί και Red Bull BC One B-Girl World Final για τα κορίτσια που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

O Tuff Kid (Ελβετία) παγκοσμίου φήμης χορευτής breaking, η Benny (Γερμανία) χορεύτρια και χορογράφος, ο Wicket (ΗΠΑ) Β-Boy καλλιτέχνης που έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Usher, ο Chris Brown, ο Will Smith και η Christina Aguilera, ο Junior (Γαλλία) B-Boy με τα περισσότερα views στο YouTube και από τους καλύτερους breakers παγκοσμίως και τέλος, ο Taisuke (Ιαπωνία) B-Boy που μετρά πολλές νίκες σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού και έχει συμμετάσχει και ο ίδιος στο Red Bull BC One, είναι οι κριτές που θα αξιολογήσουν το στυλ και την έκφραση των χορευτών.

Τη μουσική επιμέλεια θα αναλάβει ο Stephen Fleg, ευρέως γνωστός ως DJ Fleg ενώ οι Femme Fatale γνωστοί από τη συμμετοχή τους στην τηλεοπτική εκπομπή “World Of Dance“, θα διασκεδάσουν το πλήθος με ένα live performance.

Δείτε LIVE τον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull BC One στο Red Bull TV, στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Σχετικά με το Red Bull BC One

Το Red Bull BC One θεωρείται ο σημαντικότερος one-on-one B-Boy διαγωνισμός στον κόσμο. Κάθε χρόνο χιλιάδες χορευτές διαγωνίζονται σε εθνικούς προκριματικούς (cyphers) για μια πολυπόθητη θέση στο Last Chance Cypher! Εκεί πρέπει να αποδείξουν το ταλέντο και τις ικανότητες τους και να διεκδικήσουν τη μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό Red Bull BC One. Στο Red Bull BC One World Final διαγωνίζονται 15 προσκεκλημένοι χορευτές που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους βάσει των προηγούμενων εμφανίσεών τους.

Σχετικά με τα B-Boys

To B-Boying ή αλλιώς Break Dance είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970. Σύντομα κέρδισε την προσοχή των ΜΜΕ με τη ραγδαία εξάπλωσή του στη Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρωσία και την Ιαπωνία. Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock, τα power moves και τα freezes. O χορός αυτός συνήθως συνδέεται με ακούσματα Hip Hop και breakbeats, αλλά οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια ευρεία ποικιλία μουσικής.

Ένας επαγγελματίας χορευτής ονομάζεται B-Boy ή B-Girl ή breaker.

To B-Boying έχει διανύσει πολύ δρόμο από τη γέννησή του στο Νότιο Μπρόνξ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Πλέον, το πραγματικό νόημα της κουλτούρας του Hip Hop βρίσκεται στη μοναδικότητα της συλλογικής συνείδησης που τη χαρακτηρίζει και σε αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι χορευτές: το Hip Hop δεν είναι κάτι που απλά κάνει κάποιος, αλλά κάτι με το οποίο ζει.

Χρήσιμα links:
Επίσημο website: www.redbullbcone.com
Facebook: www.facebook.com/redbullbcone
Twitter: https://twitter.com/redbullbcone
Instagram: www.instagram.com/redbullbcone

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;