Φοιτητική ζωή: 6 διατροφικές συνήθειες που επιβάλλεται να ακολουθήσεις
Ωραία τα μπέργκερ αλλά χρειάζεσαι ενέργεια στη φοιτητική ζωή σου...

Χρειάζεσαι σωστή διατροφή για να τα βγάλεις πέρα με τη φοιτητική ζωή!

Όλοι οι φοιτητές ξεκινούν τη φοιτητική ζωή τους, κάνοντας τρομερές, διατροφικές ατασθαλίες καθώς τον πρώτο χρόνο προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους και να προσαρμοστούν στο γενικότερο κλίμα της κατάστασης. Δεν είναι και εύκολο, να φεύγεις από τη μητρική αγκαλιά και να αναλαμβάνεις τα ηνία μόνος σου, κακά τα ψέμματα.

Κάποια πράγματα μπορούν να σε ωφελήσουν στη ζωή σου και ένα από αυτά είναι οι διατροφικές συνήθειες! Δε σου λέμε να κόψει λίπη και «αμαρτίες » αλλά σε γενικότερα επίπεδα δεν είναι κακό να προσέχεις, γιατί είναι θέμα υγείας.

1.Πρωινό!

Αν κάτι είναι σημαντικό για να έχεις ενέργεια όλη μέρα, είναι το πρωινό. Δεν είναι τυχαίο που ο σοφός λαός λέει πως πρέπει να τρως πρωινό σαν βασιλιάς. Το πρωινό σε βοηθά να γεμίσεις μπαταρίες και να αρχίσει η μέρα σου δυναμικά. Ειδικά κατά τη διάρκεια της εξεταστικής είναι απαραίτητο.

2.Βάλε τα superfoods στη ζωή σου.

Τα superfoods είναι ότι καλύτερο για τον φοιτητή που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και αισθάνεται πως οι αντοχές του τον εγκαταλείπουν. Τα goji berries, τα blyberries, το ιπποφαές και άλλα πολλά είναι σούπερ ευεργετικά για τον οργανισμό σου και θα το δεις, μόλις τα εντάξεις στη διατροφή σου.

3.Φρούτα.

Είναι τέλειο σνακ, μπορείς να τα πάρεις μαζί σου παντού και σου δίνουν βιταμίνες! Κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα, οπότε πρέπει να δώσεις σημασία.

4.Πολύ νερό.

Ο οργανισμός σου είναι σαν μια μηχανή που τρέχει, τρέχει, τρέχει και χρειάζεται καύσιμα για να ενυδατωθεί. Σκέψου πως το νερό είναι σαν τα λάδια που βάζουμε στο αυτοκίνητο αλλά κάνει ακόμη περισσότερη δουλειά. Πάντα να έχεις μαζί σου νερό και να πίνεις πολύ.

5.Λιγότερη ζάχαρη.

Η ζάχαρη δεν κάνει καλό. Οκ, δε λέμε να την κόψεις τελείως… Δε γίνεται! Αλλά αν μπορέσεις να την περιορίσεις θα κάνει πολύ καλό στον εαυτό σου.

6.Περιόρισε το αλκοόλ.

Χμμμμ… δύσκολο task για ένα φοιτητή αλλά όχι ακατόρθωτο. Το αλκοόλ μπορεί να είναι super απολαυστικό και να φέρνει τον κόσμο κοντά, αλλά οι συνέπειες δεν είναι καλές. Η προσπάθεια αρκεί…

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 6 tips για να κάνεις την τέλεια εργασία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;