Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Δυναμική Πανσέληνος στον Κριό - 25 Σεπτεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Μάθε τη θα φέρει αυτή η εβδομάδα στο ζώδιό σου!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Δυναμική Πανσέληνος στον Κριό – 25 Σεπτεμβρίου

Έλεγχος και αξιοποίηση στις παρορμήσεις μας

Από την Λίλιαν Σίμου

Λίγο μετά την φετινή φθινοπωρινή Ισημερία, η Πανσέληνος στον Κριό, χρωματίζει την εποχή που μόλις ξεκίνησε επίσημα. Οι ρυθμοί της ζωής αλλάζουν, κι ενώ οι χυμοί της Φύσης μοιάζουν να γίνονται ολοένα και πιο υποτονικοί, ένα φεγγάρι αλλάζει τις διαθέσεις και την ψυχολογική μας διάθεση.

Η Πανσέληνος αυτή έχει πολλούς τόνους, έντονους και πιο ήπιους. Δέχεται μία πληθώρα πλανητικών επιρροών.

Σχηματίζεται την 25η Σεπτεμβρίου την 5.51 πμ στην 2η μοίρα του Κριού.

Η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Χείρωνα σε κρίσιμη μοίρα, αντίθεση προς τον Ήλιο, τον Ερμή και την Δήμητρα, τετράγωνο προς τον Κρόνο, θετικές γωνίες προς τον Άρη, τη Μαύρη Σελήνη και τους Δεσμούς της Σελήνης.

Μία εντυπωσιακή σύνθεση που δημιουργεί ένα γόρδιο δεσμό έντασης και συγκινήσεων.

Λεπτές οι ισορροπίες των σχέσεων, με την Πανσέληνο στον μαχητικό Κριό να δίνει το έναυσμα και να κινεί τα νήματα ταχύτατα. Δεν υπάρχει υπομονή, δεν χρονοτριβούμε. Ό,τι μας αγγίζει αυτή την εποχή, είναι σε έξαρση.

Θα κινηθούμε άμεσα, εριστικά, ανταγωνιστικά, προκλητικά, από ανασφάλεια, πείσμα, πόνο… Θα αντιστεκόμαστε στην καθυστέρηση, θα μας ενοχλούν τα εμπόδια, θα θεωρήσουμε κάθε περιορισμό ως ανυπέρβλητο βουνό.

Ωστόσο, τα συναισθήματα τίθενται σε πλαίσιο, προκειμένου να αναδιοργανωθούμε, να ξεκαθαρίσουμε τον στόχο, τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και χειραγωγώντας την παρόρμηση. Ούτως ώστε να κάνουμε μία σημαντική συμφιλίωση με τις επιθυμίες των άλλων, χαμηλώνοντας ίσως τους τόνους.

Συμβαίνει σε ημέρα Σελήνης και ώρα Κρόνου. Συμβολίζει το τέλος μετά από μία γέννηση…

Κλειδί είναι ο Κρόνος στον Αιγόκερω, που τετραγωνίζει τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Θέτει όριο, πλαίσιο στον ενθουσιασμό και δεν θα δράσουμε επιπόλαια.

Στον άξονα Κριού και Ζυγού, στην ουσία χάνεται η υπομονή στις συνεργασίες και στις προσωπικές σχέσεις. Το «εγώ» προβάλλει τις ανάγκες του, αλλά τότε απειλείται η σχέση και επιβάλλεται να διαλυθεί, η προσωπική ανάγκη ή η ίδια η σχέση.

Αντιστεκόμαστε στις ανάγκες μας, θα αισθανθούμε πως είμαστε ασφυκτικά δεμένοι με συμβάσεις κάθε είδους. Αντιστεκόμαστε στις απαιτήσεις των άλλων και στις μεθοδεύσεις που μας χειραγωγούν, καθώς «πνίγεται» η προσωπικότητά μας.

Τελικά, πού είναι το σωστό και πού το λάθος;

Στην ουσία μας αναδεικνύει τα σημεία που φοβόμαστε να αντικρύσουμε: φοβίες, σκληρό ανταγωνισμό, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, συμπλέγματα και κοινωνικές επιταγές. Σημειώνει τον αγώνα για επικράτηση και την επίπονη διαδικασία του. Ζητά τον συμβιβασμό, τις συμβάσεις, τους κανόνες. Ταυτόχρονα, βαθμολογεί αυστηρά κάθε μας επιθυμία, προσδοκία, συναίσθημα, σκέψη ή επιλογή. Φοβάται την απώλεια, τον θάνατο, αλλά τα προκαλεί. Επιδιώκει μία εξουσία υλική και ψυχολογική, που θα μας έκανε να αισθανθούμε δυνατοί, ενώ παγιδευόμαστε στην ίδια την αδυναμία μας γι’ αυτήν.

Ωστόσο, οι Δεσμοί της Σελήνης και ο Άρης στηρίζουν την Πανσέληνο και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το χθες, τα λάθη, τις αδυναμίες και τις ανεξέλεγκτες κινήσεις. Θα σκεφθούμε λιγότερο ατομικά και περισσότερο συλλογικά, θα συζητήσουμε για αξίες, για συλλογικές απολαβές, για ισότητα, σύμπνοια και ομοψυχία. Χρειάζεται καλή θέληση για να το πετύχουμε, έλεγχο των παρορμήσεων, αλλά άνοιγμα και επανάσταση την κατάλληλη στιγμή.

Ο ωροσκόπος στην Παρθένο μας προσγειώνει και πληροφορεί πως πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που θα έχουμε μεθοδικά και εκλογικευμένα σχεδιάσει.

Η Αφροδίτη στην αδυναμία της, σε τετράγωνο προς τον Άρη και τους Δεσμούς της Σελήνης, σηματοδοτεί το συναίσθημα που είναι σε δίλημμα και προσπαθεί να βρει την αυτοέκφρασή του, εν μέσω συμπληγάδων του χθες και του αύριο. Θα έρθει όμως με ξαφνικό τρόπο να απελευθέρωση.

Μία Πανσέληνος που φέρνει σε κρίσιμο σημείο τις σχέσεις και εμάς τους ίδιους, διαταράσσοντας ισορροπίες, τον πόθο και την φλόγα της δημιουργίας και της κατάκτησης. Μας προειδοποιούν τα σημεία του ουράνιου χάρτη, πως θα κερδίσουμε την μάχη, μόνο στην περίπτωση που θα συνυπολογίσουμε κάθε ενδεχόμενο και θα αποφύγουμε την έπαρση, τον δογματισμό, την δυσαρμονία, την ανισότητα, τον εξαναγκασμό, την αδιαλλαξία.

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε θετικά την Πανσέληνο;

-Η ποιοτική εικόνα μας,

-η σοφία και ευθυκρισία στους χειρισμούς,

-η υπομονή στις σχέσεις,

-η διάκριση μεταξύ του «εγώ» και του «άλλου»,

-η διεκδίκηση με επιχειρήματα για κάθε ανάγκη που έμεινε ακάλυπτη για καιρό και απαιτείται να καλυφθεί,

-η ευγένεια και η αίσθηση δικαίου στις αντιπαραθέσεις μας,

-η αποστασιοποιημένη και αντικειμενική κρίση,

-η ανάγκη να θεραπεύσουμε τα κενά των σχέσεων, με ήπιους τρόπους και ευαισθησία,

-η συνειδητή επιλογή ενός τέλους, για ό,τι έχει πλέον σταματήσει να λειτουργεί και να αποδίδει,

-αλλά και η συνεργασία μέσα από τις διαφορετικές πλευρές,

-τέλος, η απαραίτητη κατανόηση κι από τις δύο πλευρές…

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο, Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα της Πανσελήνου σηματοδοτεί μία στροφή προς την θετική σκέψη, το χαμόγελο, το χιούμορ ακόμη και για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες ή καθυστερήσεις. Η αντικειμενική θεώρηση των ζητημάτων που μας απασχολούν είναι σημαντική και το χιούμορ είναι ένας τρόπος να αποδράσουμε από αυτά!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Οι συμβουλές μας ανά ζώδιο και ωροσκόπο, προκειμένου να χειριστούμε καλύτερα αυτή την κρίση

Κριός

Θετικά: Σίγουρα πρωταγωνιστές της Πανσελήνου και διαρκώς ανυπόμονοι, κινδυνεύετε να αντιδράσετε άμεσα και δίχως σκέψη σε κάθε δύσκολη αντιπαράθεση. Αλλά σας φέρνει εντάσεις και μία αναστάτωση και θα πρέπει να την διαχειριστείτε με την ετοιμότητα που σας διακρίνει στις δύσκολες ώρες. Είστε σε μία διαρκή αναζήτηση νέων προοπτικών, ενδεχομένως αλλάζοντας συνεργάτες και έχοντας κοντά σας λίγα αλλά πολύ πιστά άτομα. Μία έκπληξη στην καριέρα σας, θα σας αλλάξει πορεία. Αν έχετε εργαστεί πολύ για ένα έργο, έχετε την ευχέρεια να διακριθείτε τώρα. Ένα καταξιωμένο πρόσωπο θα σας στηρίξει και θα συνεχίσετε να οραματίζεστε «το αύριο».

Αρνητικά: Αλλαγές σας δημιουργούν δυσκολία στην ισορροπία που είχατε στη ζωή και στα βασικά σας θέματα, σας ταράζουν. Μην χάσετε την ετοιμότητά σας. Η λύση θα είναι να αναζητήσετε ελιγμούς και να προσαρμοστείτε σταδιακά στις νέες προκλήσεις, είναι μία άσκηση υπομονής και νου, που θα σας βοηθήσει ουσιαστικά. Η σχέση σας περνά από κρίση, γι’ αυτό μην θίγετε τις ευαισθησίες ο ένας του άλλου. Χειριστείτε με λεπτότητα της διαφωνίες.

Ταύρος

Θετικά: Ευτυχώς υπάρχουν συνθήκες με την Πανσέληνο στον Κριό, που ευνοούν την έμπνευση, την συνεργασία με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και την ευέλικτη και ευπροσάρμοστη κίνηση, ειδικά αυτή την τεταμένη περίοδο. Ο οραματισμός, η αναζήτηση νέων σχεδίων, θα σας κάνει γόνιμους, με στόχους που ενδεχομένως αλλάζουν, αλλά δεν σας προκαλούν δέος. Συγκεντρωθείτε σε ένα βασικό σχέδιο και επιμείνετε σ’ αυτό! Κάποιος άνθρωπος με έμπνευση και πνευματική δύναμη, θα σας βοηθήσει με τις συμβουλές του και θα σας προστατεύσει από τις κακοτοπιές. Καλό θα είναι να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να αισθανθείτε ασφάλεια με όσους έχουν κατανόηση.

Αρνητικά: Θα ανακαλύψετε ένα απρόβλεπτο ανταγωνιστή στον κοινωνικό περίγυρο. Αλλάζοντας την στάση σας, απομακρύνεστε και θωρακίζεστε. Αποφύγετε να μοιράζεστε την συναισθηματική σας ζωή, με άλλους, όπως και τα δημιουργικά σας όνειρα. Μην ριψοκινδυνέψετε μία σταθερή σχέση για εγωιστικούς λόγους.

Δίδυμοι

Θετικά: Σίγουρα μπορείτε να κινηθείτε εκπληκτικά γρήγορα, κυρίως για να προωθήσετε με ευστροφία τα σχέδιά σας, κάνοντας τις κατάλληλες προσαρμογές και πιθανότατα, αγγίζοντας περισσότερες από μία κατευθύνσεις επιλογών. Έτσι να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία στην ζωή σας αλλά και τον ενθουσιασμό, πως παρά τις δυσκολίες εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχετε την ευκαιρία μίας νέας αρχής. Οι αγαπημένοι σας, θα είναι πηγή έμπνευσης για σας και μία θετική ενθαρρυντική παρουσία, αν και τα σχόλιά τους θα σας κουράζουν κάποιες φορές. Φίλοι έρχονται ξαφνικά και προτείνουν ιδέες που σας εντυπωσιάζουν. Μην βιαστείτε όμως να τις υιοθετήσετε. Κάποιοι από αυτούς επιδιώκουν να σας χειραγωγήσουν.

Αρνητικά: Δεν αντέχετε τόση πίεση από τις οικογενειακές υποχρεώσεις! Αποφύγετε παράπονα και την κριτική που δυσκολεύει τις σχέσεις. Θα ήταν καλό να μην έχετε μεγάλες προσδοκίες αυτή την εποχή από το οικογενειακό περιβάλλον. Ας εστιάσετε την προσοχή στα βασικά και ουσιαστικά και θέτετε όρια στις σχέσεις που σας θλίβουν.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;