Φθινοπωρινή Ισημερία 2018: Η Google γιορτάζει την έναρξη της!
Φθινοπωρινή Ισημερία 2018: Εσύ ξέρεις πότε ξεκινά;

Η Φθινοπωρινή Ισημερία 2018 αποτελεί το θέμα της Google για το σημερινό της doodle!

H Φθινοπωρινή Ισημερία 2018 ξεκινά το ξημέρωμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, στις 04.54 ώρα Ελλάδος και για αυτό το λόγο η Google δημιούργησε ένα χαριτωμένο doodle σε κίτρινους τόνους.

Eσύ μπορεί να αισθάνεσαι πως ακόμη έχουμε καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με την αστρονομία το φθινόπωρο ξεκινά επίσημα τα ξημερώματα.

Στην αστρονομία ισημερία ονομάζεται η αστρική ημέρα κατά την οποία το κέντρο του ηλιακού δίσκου βρίσκεται ίσο χρονικό διάστημα πάνω και κάτω από τον ορίζοντα κάθε τόπου, διαγράφει δηλαδή ίσα τόξα (ημερήσιο και νυκτερινό), και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν κατακόρυφα στον ισημερινό..Το φαινόμενο οφείλεται στην περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο και στην κλίση του άξονα περιστροφής της.

Η Ελλάδα ανήκει στο βόρειο ημισφαίριο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ονομάζεται φθινοπωρινή ισημερία ενώ για το νότιο ημισφαίριο σημαίνει πως ξεκινά η εαρινή ισημερία, δηλαδή η άνοιξη.

Στην ουσία, η μέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει! Για αυτό βλέπεις τις τελευταίες μέρες να σκοτεινιάζει πιο νωρίς!

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
1'
68 - 63
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
10'
0 - 0
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;