Φοιτητική ζωή: 5 λόγοι για να ξεχάσεις μια και καλή τη λέξη απογοήτευση
Όλα θα πάνε καλά... και δε στο λέμε τυχαία!

Βρε, η φοιτητική ζωή είναι ωραία και δε χρειάζεται να υπάρχει στο λεξιλόγιο σου καμία αρνητική λέξη που «ρίχνει» τη ψυχολογία σου.

Η λέξη «απογοήτευση» είναι βαριά και εσύ τη χρησιμοποιείς συχνά; Κακώς!

Η φοιτητική ζωή δε σου είπαμε πως θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κλείνεις διακόπτες και να σταματάς να προσπαθείς για την επιτυχία. Τα μαθήματα είναι πιεστικά, οι υποχρεώσεις είναι πολλές αλλά θα τα καταφέρεις όλα γιατί έχεις δύναμη μέσα και απλά πρέπει να την ανακαλύψεις.

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σε κάνουν να ξεχάσεις μια και καλή τη λέξη απογοήτευση!

1.Θα χάσεις τη συγκέντρωση σου.

Όταν απογοητευόμαστε από κάτι, τείνουμε να χάνουμε τη συγκέντρωση μας και κάνουμε focus μόνο σε αυτό που μας ενόχλησε και μας προκάλεσε άσχημα συναισθήματα. Πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεπεράσεις γρήγορα κάποιες καταστάσεις.

2.Δε θα χαρείς τις όμορφες στιγμές που θα έρθουν.

Σκέφτεσαι συνεχώς ότι σε «χάλασε» και δε δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να δει τις όμορφες στιγμές που έρχονται. Ξέρεις πόσα θα χάσεις να τριγυρνά μόνο η λέξη απογοήτευση στο κεφάλι σου; Πολλά.

3.Θα κλειστείς στον εαυτό σου.

Αυτό είναι το χειρότερο όλων και δεν πρέπει να το κάνεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο απογοητεύτηκες, θα πρέπει να το συζητήσεις με ένα άτομο που εμπιστεύεσαι. Μίλα… κάνει καλό!

4.Δε θα επιτρέψεις σε άλλους να σε γνωρίσουν καλύτερα.

Αν τριγυρνάς στη σχολή μόνιμα απογοητευμένος και με αρνητική διάθεση, πώς περιμένεις να γνωρίσεις νέο κόσμο και να βρεις νέους φίλους; Cheer up, «φόρεσε» το καλύτερο χαμόγελο σου και άσε τα υπόλοιπα στο παρελθόν.

5.Δε θα καταλάβεις αν κάτι αξίζει.

Η απογοήτευση που μπορεί να βιώνεις αυτή τη χρονική περίοδο, είναι αυτή που σε εμποδίζει να δεις τι σου αξίζει, να προσπαθήσεις για αυτί και να το κατακτήσεις. Κάτσε κάτω, συζήτα με τον εαυτό σου και ξεκίνα να χτίζεις από την αρχή τον εαυτό σου.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 10 fun δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με τους συμφοιτητές σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
90'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
FT
0 - 2
Κλα
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;